Četvoro povređenih u dve saobraćajne nesreće

Tri osobe su povredjene u udesu, koji se dogodio oko 23.40 časova na uglu ulica Živka Davidovića i Vladimira Gortana, rekla je Macura.

Najteže je, prema njenim rečima, povredjen muškarac star 28 godina, putnik u vozilu, koji je pod sumnjom da ima potres mozga prevezen u Urgentni centar.
Muškarac, vozač, žalio se na bol u ledjima, dok je muška osoba stara 28 godina, koja se nalazila na mestu suvozača, prošla bez vidljivih povreda, istakla je Macura.

Pešak, muškarac, star oko 30 godina, u udesu na uglu ulica Takovske i Svetogorske zadobio je ortopedsku povredu leve potkolenice, a prevezen je u Urgentni centar, istakla je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 84 intervencije od kojih 13 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 229 intervencija od kojih 61 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Pomoć su, prema njenim rečima, najčešće tražile osobe sa hipertenzijom i respiratornim infekcijama.

Macura je savetovala nošenje adekvatne odeće i obuće, blagovremeni polazak na posao, uzimanje toplih napitaka i oprez u saobraćaju.

Portparol Hitne pomoći je srčanim bolesnicima sa anginom pektoris savetovala da obavezno imaju nitroglicerin, da budu utopljeni i da kontrolišu arterijski krvni pritisak.

Izvor: Blic

Pogledajte još