Sneg će da pada do četvrtka

Prema prognozama RHMZ, u Srbiji će i danas biti oblačno i hladno, sa snegom, tokom dana uz povećanje visine snežnog pokrivača, a u planinama će se stvarati snežni nanosi. Više padavina očekuje se u centralnim i južnim krajevima, a vetar će biti slab i umeren, uglavnom severni i severoistočni.

Jutarnja temperatura od minus dva do dva, a najviša dnevna od nule do tri stepena.
I u Beogradu će danas biti oblačno i hladno, sa snegom, uz povećanje visine snežnog pokrivača, a vetar će biti slab i umeren, uglavnom severni i severoistočni. Dnevna temperatura biće bez većeg kolebanja od minus jedan do jedan stepen.

U Srbiji se, prema izgledima vremena za sedam dana, odnosno do 4. decembra, u četvrtak očekuje prestanak padavina i delimično razvedravanje, najpre u severnim i zapadnim krajevima.

U petak i subotu jutarnji mraz iznosiće od minus pet do minus jedan stepen, a mestimično očekuje se magla i poledica, u toku dana malo I umereno oblačno.

Samo je u istočnim krajevima ponegde moguć kratkotrajni slab sneg. Od subote će biti uglavnom suvo i malo toplije, a u nižim predelima očekuje se otapanje snežnog pokrivača.

Izvor: Blic

Pogledajte još