Udate žene brže napreduju na poslu

Iako je današnje društvo nametnulo ženama da “moraju” da biraju između uspešne karijere i braka, s obzirom da je nemoguće želeti i postići oboje, istraživanja pokazuju da je to mišljenje pogrešno. Mnoge dame su se odrekle braka i dece zarad karijere i obrnuto, ali najnovije studije su pokazale da su upravo udate žene te koje najviše i najbrže napreduju na poslu.

Ipak, svedoci smo sve većeg broja žena koje kasno ulaze u brak, koje su u svojim tridesetim godinama same, ali i onih primeraka koji su se zavetovali da nikada neće stati na ludi kamen. Međutim, nedavno rađena anketa pokazala je da dame koje su se posvetile isključivo karijeri zapravo nisu srećne i ispunjene s obzirom da je čak dve trećine njih priznalo kako bi se rado vratile tradicionalnim ulogama u društvu, tj. ulogama žene i majke.

Takođe, tu su i one smelije dame koje su se odlučile na rađanje deteta i samostalno odgajanje, ali ni njima život nije u potpunosti izbalansiran, s obzirom da uloga dva roditelja pada na samo jedna, njihova leđa, što im u potpunosti onemogućuje da napreduju na poslu.

S druge strane, nalaze se žene koje su odlučile da stupe u bračnu zajednicu i koje pored sebe imaju čoveka svog života, decu, ali i uspešnu karijeru. Pitate se zašto? Zato što je sve lakše kada se radi u dvoje. Deleći tugu, sreću, dane i obaveze s nekim, činite svoj život i sebe ispunjenim, a potom i snažnijim za nove životne i radne pobede. Ovo su potvrdili i američki stručnjaci koji su došli do saznanja da udate žene zarađuju četiri odsto više od njihovih slobodnih koleginica.

Stoga, planirate li da budete srećni i zadovoljni svojim privatnim i poslovnim životom, planirajte i da nađete osobu s kojom ćete deliti i noći i dane. Tada vam je uspeh zagarantovan u potpunosti.

Izvor: B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.