Raul uveren da će se Ronaldo isplatiti

MEJNOT, 14. jula 2009. (Beta-AP) - Kapiten Reala Raul Gonsales ocenio je da će njegov novi saigrač Kristijano Ronaldo opravdati poverenje uprave madridskog kluba koja je u njegovo dovođenje uložila 80 miliona funti (oko 94 miliona evra) i učinila ga najskupljim fudbalerom svih vremena.

"Nema mnogo igrača poput njega. On je Kristijano Ronaldo, a Real želi da na teren izvede samo najbolje na svetu", rekao je Raul, koji je već imao prilike da igra u takvoj ekipi kada je sadašnji predsednik Reala Florentino Peres bio na prvom mandatu na toj funkciji.

Raul, Zinedin Zidan, Ronaldo, Luis Figo, Dejvid Bekam i Roberto Karlos, ipak, tada nisu uspeli da Realu donesu ono što se od njih očekivalo - trofeje.

Peres, međutim, nije odustao od svoje ideje i u po povratku na funkciju predsednika Reala utrošio je više od 200 miliona evra na dovođenje Ronalda, Kake, Karima Benzeme i Raula Albiola. Ronaldo je bio ubedljivo najskuplji.

"To je njegova tržišna cena. On je veoma omiljen igrač", ocenio je Raul.

Real je danas počeo pripreme u Irskoj gde će u ponedeljak imati i prvu kontrolnu utakmicu sa Šamrok Roversom čiji će stadion od 3.500 mesta samo za tu priliku biti proširen tako da može da primi 10.000 gledalaca.

Pogledajte još