Deset filmova koji neće rasplakati samo one kamenog srca

Dok uz neke filmove pustite tek po neku suzu, postoje i oni uz koje se siti isplačete. Pogledajte 10 filmova koji zbog kojih nećete moći da suzdržite emocije.

1. “Armageddon”

Hari (Brus Vilis) žrtvuje sebe kako bi spasao čovečanstvo tako što ostaje na asteroidu koji kreće ka Zemlji i detonira bombu koja će ga uništiti. On ovo čini kako bi njegova ćerka Grejs (Liv Tajler) mogla da nastavi svoj život sa Ej Džejem (Ben Aflek). Tokom filma Brus Vilisov lik ne podržava ćerkinu vezu zbog čega je poslednja scena između njih emotivna. Posebnu emotivnu notu daje i pesma grupe Aerosmith “I don’t want to miss a thing”, pogotovu ako se uzme u obzir da je frontmen grupe Stiven Tajler, otac glumice Liv.

2. “A Walk To Remember”

Ova američka romantična drama o odrastanju bazirana je na istoimenom romanu Nikolasa Sparksa. Radnja novele se dešava u pedesetim godinama, dok je radnja filma smeštena u kasne devedesete. Inspiraciju za roman, Sparks je pronašao u sestri Danijeli koja je umrla od raka, a radnja filma je inspirisana njenim životom. Danijela je upoznala muškarca koji je želeo da je oženi iako je znao da je bolesna i da neće još dugo živeti. Pevačica Mendi Mur, koja je igrala glavnu ulogu u filmu, izjavila je da ju je knjiga veoma potresla.

- Na momente sam morala da prestanem da čitam jer sam se skoro ugušila koliko sam plakala - izjavila je jednom prilikom.

3. “Blue Valentine”

Postoji mnogo filmova koji se bave problematičnim vezama ali ni jedan nije toliko autentičan i srceparajuć poput ovog. Radnja prati vezu studentkinje medicine Sindi (Mišel Vilijams) i momka koji je napustio srednju školu, Dina (Rajan Gosling) koja prerasta u brak nakon što otkriju da je Sindi trudna. Par pokušava sve da bi veza uspela, držeći se za iskru koja se rodila između njih na početku veze. Međutim, njihove različite ličnosti otežavaju vezu, a gledanje njihove patnje i agonije je emotivno.

4. “Rudy”

Rudi je priča o gubitniku koji na kraju uspeva. Šon Ostin igra povučenog Rudija kojem svi kažu, pa i porodica, da se odrekne sna - da igra ragbi za Notrdam. Ispostavlja se da su svi pogrešili, a Rudi zahvaljujući sudbini konačno ostvaruje svoj san tokom finalne utakmice na poslednjoj godini školovanja.

5. “Stepmom”

Suzan Sarandon i Ed Haris igraju razvedeni par koji ima dvoje dece. Džeki (Suzan Sarandon) nekada uspešna poslovna žena, odlazi da sa decom živi u predgrađu i postaje domaćica. Luk (Ed Haris) ženi se mladom Izabel (Džulija Roberts) kojoj je karijera na prvom mestu. Iako pokušava da se zbliži sa Lukovom decom, Izabel u tome ne uspeva zbog čega Džeki ne želi da deca provode vreme sa njom. Međutim Džeki otkriva da boluje od raka i tada čini sve da zbliži Izabel i decu i sve nesuglasice ostavlja sa strane.

6. “Up”

U uvodnim scenama ovog animiranog filma pratimo život zaljubljenog para Karla i Eli, od trenutka kada farbaju svoje prvo sanduče do poznih godina i opraštanja u bolničkoj sobi.

Tada shvatamo da njihov san o avanturi nikada neće biti ostvaren - da posete Rajske vodopade. I posle Eline smrti Karl ne odustaje od zajedničkog sna i pomoću balona pokušava da premesti celu kuću na željenu destinaciju

7. “The Land Before Time”

Kroz skoro svaki crtani film se provuče neka tužna scena, ali nikog ne može bez suza ostaviti ovaj poznati crtani o dinosaurusima. Nakon tektonskih promena stanište Malog Stopala i njegove porodice se urušava, a njegova majka umire i tom prilikom govori sinu da će uvek biti uz njega iako je on ne vidi.

8. “I Am Love”

Ovaj film iz 2009. godine mogao je da bude samo još jedan prikaz bogate italijanske porodice koja troši velike količine novca. Međutim, priča je ispričana iz ugla glave porodice Eme Reki (Tilda Svinton) u kojoj se otkrivaju skrivene ljubavne i seksualne strasti . Poslednjih 20 minuta filma će vas dokosuriti.

9. “The Green Mile”

Ova srceparajuća drama prati osuđenika na smrt dobroćudnog Džona Kofija koji je osuđen zbog ubistva i silovanja dve devojčice. Tom Henks igra zatvorskog čuvara Pola koji se zbližava sa Kofijem (Majkl Klark Dankan) i otkriva da on poseduje natprirodne moći i sposobnost da leči druge, ali i da on nije kriv za ubistvo za koje je osuđen. Kada se otkriva da supruga upravnika zatvora boluje od teškog tumora na mozgu jedina nada za njen spas leži u rukama Džona Kofija.

10. “Bridges Of Madison County”

Pored toga što igra glavnu ulogu Klint Istvud je i režiser ovog srceparajućeg filma. Glavna ženska uloga poverena je neverovatnoj oskarovki Meril Strip koja igra usamljenu italijansku domaćicu. Igrom slučaja upoznaje i zaljubljuje se u fotografa kojeg igra Istvud koji je došao u okrug Medison kako bi napravio fotografije mostova. Iako provode samo četiri dana zajedno, ta veza ostavlja dubok utisak na Frančesku koja svoja iskustva zapisuje u dnevnik koji njena deca pronalaze posle njene smrti.

Izvor: 24sata

Pogledajte još