Studenti FPU protestovali ispred Ministarstva

"Petnaestak studenata ima 60 bodova, dok mi ostali imamo 56, što znači da smo u narednu godinu prebacili samo jedan ispiti i prema Bolonjskoj deklaraciji imamo pravo na studiranje na budžetu, ali mi ipak moramo da plaćamo školarinu. Tražimo od države, da nam kao i prethodnih godina obezbedi popuste, zato što je godina na našem fakultetu 170.000 dinara i mi taj novac nemamo", kaže studentkinja S. S.

Protest je trajao četiri sata, sve dok u Ministarstvu prosvete predstavniku studenta nije rečeno kako će u narednim danima biti organizovan sastanak na kome će nadležni pokušati da reše njihove probleme.

Ovi studenti treće godine kažu da još nisu upisali tekuću studentsku godinu i da već dva meseca nemaju definisan status, nadajući se da će im dekan fakulteta i Ministarstvo prosvete izaći u susret.

"Postoje studenti sa prosekom iznad 9 koji nažalost ne studiraju na budžetu. Očekujemo da zakažu sastanak na našem fakultetu do petka. Ukoliko to ne učine mi se ponovo vraćamo protestima na ulici", kaže S. S.

Izvor: Blic/ M.J.

Pogledajte još