Vučinić želi da ostane u Romi

RIM, 14. jula 2009. (Beta-AP) - Fudbaler Rome Mirko Vučinić rekao je da nema nameru da napusti taj klub, ali da će ozbiljno razmotriti svaku ponudu koja stigne u Rim.

Mediji su naveli da je za kapitena fudbalske reprezentacije Crne Gore zainteresvan engleski Totenhem, ali ni taj premijerligaš, ni Roma ove sezone neće igrati u evropskom takmičenjima.

"Ne prelazim u Totenhem, tamo ne bih želeo da igram. U klub nije stigla nijedna ponuda za mene, a pošto moj agent ima porodičnih problema nisam uspeo da razgovaram sa njim o poslu", rekao je Vučinić za klupski sajt.

"Ako stigne neka ponuda klub će me obavestiti i onda ćemo razgovarati. Ako bude povoljna za klub onda ćemo je ozbiljno razmotriti. Međutim, još je rano za transfere, ali niko nas do sada nije kontaktirao", dodao je on.

Roma je prošlu sezonu završila na šestom mestu u Seriji A, a Vučinić je odigrao 33 utakmice i postigao devet golova.

"Moramo da zaboravimo prošlu sezonu. Ništa ne mogu da obećam navijačima, osim da ću na svakoj utakmici pružati maksimum. Pokušaću da postignem 20 golova. Nedostaju mi 'laki' golovi", rekao je Vučinić.

Vučinić je karijeru počeo u Sutjesci iz Nikšića, odakle je 2000. godine prešao u Leče. Posle šest godina u tom klubu potpisao je za Romu. Za reprezentaciju Crne Gore odigrao je 12 utakmica uz šest pogodaka.

Pogledajte još