Za sredu, 15. jul 2009. godine

BEOGRAD, 15. jula 2009. (Beta) - Naslovne strane beogradskih dnevnih listova posvećene su danas terorističkom napadu u Preševu i najavljenom ukidanju viza za putovanja građana Srbije u zemlje Evropske unije.

ALO - Pod naslovom "Asfalt koalicija!", o zajedničkoj poseti predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića i ministra za infrostruktiru Milutina Mrkonjića Nikolićevom rodnom selu Bajčetini. "Ko je hteo nju da ubije?", o tome da je u automobilu ispod kojeg je pre dva dana postavljena eksplozivna naprava bila manekenka Vedrana Kraljević i da je verovatna meta bio njen suprug, biznismen Ivan Pavlović.

BLIC - U tekstu "Stanari u panici s decom bežali iz zgrade", o terorističkom napadu u Preševu i povređenima u eksploziji podmetnute bombe. Pod naslovom "Jeftini stanovi gradiće se u deset gradova" list piše da će kvadrat stambenog prostora koštati od 570 do 770 evra.

BORBA - "Hašim Tači: Sigurno će Beograd uskoro priznati Kosovo", list prenosi izjavu premijera Kosova. "Teroristički napad na zgradu policija u Preševu", o podmetanju eksplozivne naprave u stambenu zgradu u Preševu.

VEČERNJE NOVOSTI - "Minirana zgrada", o eksploziji u Preševu u kojoj su povređene dve osobe. O najavi ukidanja viza za građane Srbije: "Evropa se otvara i za Srbiju". "Dva miliona poniženja", o ponudi za prodaju Beogradskog sajma.

GLAS JAVNOSTI - Pod naslovom "G17 plus i DS ucenama navlače većinu", o usvajanju Zakona o informisanju. "Sprečiti širenje nasilja sa Kosova", o porukama državnih funkcionera.

DANAS - List na naslovnoj strani najavljuje "Konkurs za izbor 2.453 sudije u Srbiji". Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković ocenio za list "Zakonodavnost Vojvodine bila bi protivustavna".

KURIR - "Potrošio 15.000 evra na letovanje", o ministru odbrane Draganu Šutanovcu. List pod naslovom "Pala banda", piše da je uhapšeno devet biznismena u Kikindi.

POLITIKA - "Evropa predložila ukidanje viza Srbiji", o najavljenoj odluci Brisela. Povodom incidenta u Preševu šef Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Milan Marković kaže da je "Cilj eksplozije da Srbi napuste Preševo". List prenosi i izjavu ministra rudarstva i energetike "Bajatović: Ako nam ponude, hoćemo 'Nabuko'". O predlogu izmena Zakona o radu u tekstu "Država zakonom miri radnike i poslodavce".

PRES - O eksploziji u Preševu - "Novi napad albanskih terorista!", a o privatizaciji sajma - "Sa 1,8 miliona hoće da kupe pet miliona na računu!".

PRIVREDNI PREGLED - "Bugari zaustavljaju gradnju 'Južnog toka'", o energetskim sporazumima sa Rusijom. "Uspešan start saradnje sa Srpskom". o privrednoj saradnji Srbije i Republke Srpske.

Pogledajte još