Stravično: Zastrašujući snimak eksplozije nasukanog kita (Uznemirujući sadržaj)

Hladnokrvni Mikelsen je samo izjavio "da je bio malo iznenađen". Danska zajednica i dalje planira da iskoristi ostatke, a uprkos tome što je u pitanju nesreća, grupe za prava životinja su osudile ove namere.

Nesrećni biolog je usnimljen u pokušaju da raspori kitovu lešinu koja je eksplodirala po njemu. Glavata uljarka je jedna od dva kita koji su se ove nedelje nasukali na obalama Farskih ostrva za nedelju dana.

Kit je uginuo nakon što se zaglavio u uskom kanalu, a 50.000 članova danske zajednice je želelo da iskoristi njegov skelet za muzej.

Tako da je nesrećni zadatak pao na Bjarnija Mikelsena, morskog biologa Nacionalnog muzeja na Farskim ostrvima. S obzirom da nikada pre nije sekao kita, prišao mu je sa velikom pažnjom.

Kada je počeo da radi, gas koji je bio zarobljen je eksplodirao, ispuštajući organe i utrobu. Uspeo je izbegne najveći nalet eksplozije.

"Životinja je dva dana bila nasukana, pa smo očekivali neki pritisak, ali ne i eksploziju koja se dogodila. Pošto to nisam očekivao, mogu reći da sam bio iznenađen. Nisam bio u šoku, jer sam očekivao nešto slično. Više sam brinuo da će neko drugi da se povredi",
izjavio je Mikelsen.

Izvor: 24sata

Pogledajte još