Radonjić: Daćemo sve od sebe da pobedimo Makabi

"Makabi na svakoj poziciji ima kvalitetne igrače, imaju iskusan tim i svake godine sa velikim ambicijama igraju u Evroligi. Postignuti rezultati im omogućavaju da se bore za prvo mesto u grupi. Moramo da odigramo u odbrani bolje nego u Tel Avivu", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 19 sati u hali Pionir igraju protiv Makabija, utakmicu sedmog kola Grupe D u Evroligi. Posle šest kola u grupi D, Zvezda ima dve pobede i četiri poraza, a izraelski klub četiri pobede i dva poraza.

U drugom kolu, Makabi je u Tel Avivu pobedio Zvezdu sa 96:82, a Radonjić je rekao da je izraelska ekipa tada potpuno nadigrala crveno-bele.

"To je jedina utakmica u kojoj nismo imali šanse za pobedimo, dok smo u ostalim mečevima u grupi bili konkurentni. Ne smemo da uđemo u njuhov ritam, oni igraju brzo, sa četiri beka i centrom, a dubinu njihovoj igri daje (Sofoklis) Skorcanidis. Ako to uspemo, možemo da dođemo do pobede. Njihov kontinuitet treba posmatrati samo kroz evroligaške utakmice, a ne one u domaćem prvenstvu, gde imaju tri poraza, pa te analize nisu utemeljene", rekao je on.

"Motivisani smo, posebno protiv Makabija. Tamo su nas nadigrali, što provocira dodatna osećanja. Ali, ne treba tako da gledamo na stvari, ovo je Evroliga, daćemo sve od sebe da ih pobedimo", dodao je trener Zvezde.

Radonjić je rekao da su svi igrači spremni, osim Ivana Radenovića koji nije trenirao i da će posle večerašnjeg treninga biti jasnija situacija.

Upitan da prokomentariše situaciju u Grupi D i mogućnost da čak ni pet pobeda ne budu dovoljne za plasman u TOP 16, Radonjić je rekao da njegova ekipa razmišlja samo o svakoj sledećoj utakmici.

"Analizirali smo situaciju, ali idemo od kola do kola. Želimo da odigramo dobro, bolje nego u Tel Avivu i pokušamo da pobedimo. Možda pet pobeda neće biti dovoljno, ali ne bih da idem tako daleko, posle toga nam ostaju četiri meča. Najvažnija je utakmica sa Makabijem. To je veliki protivnik, sa velikom tradicijom i bilo bi važno da ih pobedimo, ne samo iz ugla rezultata i plasmana", rekao je on.

Zvezde je apelovala na gledaoce da navijaju sportski, pošto se zbog ranijih incidenata klub suočava sa stogim novčanim kaznama, oduzimanjem bodova ili isključivanjem iz takmičenja.

Beta

Pogledajte još