Vojni policajac silovao Beograđanke

Ovom pripadniku Vojne policije, rodom iz banatske Bele Crkve, određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, a po isteku će biti priveden dežurnom istražnom sudiji, pišu beogradski mediji.
Kako saznaje „Alo“, silovatelj je prilazio žrtvama na autobuskim stanicama kod Mostarske petlje, Sajma i drugih stajališta i napadao žrtve uglavnom u kasnim noćnim i ranim jutarnjim satima.

„Osumnjičen je za silovanja i pokušaje ovog krivičnog dela od prošle do ove godine“
, kaže izvor blizak istrazi.

„Prilazio je ženama s leđa, dok su se kretale stepenicama i uz upotrebu fizičke snage obarao ih na zemlju i silovao ih.“

Jedna od poslednjih žrtava bila je devojka od 22 godine, koju je napao 11.

novembra oko 22.30 sati kod Mostarske petlje. Oborio je na zemlju i pokušao da je siluje, ali su ga omeli slučajni prolaznici.

Kako nezvanično saznaje list, među žrtvama njegove pohote, našla se i jedna policijska službenica, koja je, srećom uspela da se odbrani. Policajka je radila u obližnjoj policijskoj stanici Savski venac.
Ubrzo posle poslednjeg napada, sredinom novembra ove godine, operativci beogradske policije odlučili su da mu pripreme zasedu i namame ga. Akcija je uspela i on je tokom pretprošle noći uhapšen u Beogradu.

Tokom jučerašnjeg dana, kako nezvanično saznaje „Alo“, njega je nekoliko žrtava prepoznalo i identifikovalo u prostorijama beogradske policije u prisustvu nadležnog tužioca. U beogradsku policiju u sredu su došle i neke njegove kolege, koje su ponudile pomoć u rešavanju ovog sramnog slučaja.

Prema saznanjima do kojih su došle “Novosti“, D.G. je oženjen i otac je dvoje dece. Supruga mu se drugi put porodila ove godine, pre četiri meseca.

Prema policijskim saznanjima, koje su potvrđene DNK analizom, ali i prepoznavanjem, nije birao doba žrtava. Na njegovoj meti našle su se dvadesetogodišnjakinje, ali i sredovečne žene.

Prema nekim operativnim podacima, postoje indicije da je sa silovanjima počeo još 2010. godine.

ALO!

Pogledajte još