Sneg je stao, ali pazite se poledice

Magla otežava saobraćaj na prilazima Beogradu, na području Kikinde, Vršca, Zaječara, Majdanpeka, Leskovca i Vranja.

Prema saopštenju AMSS-a, prestanak snežnih padavina i intenzivan rad zimskih službi, zaduženih za održavanje i čišćenje snega sa kolovoza, doprinele su boljoj prohodnosti puteva prvog i drugog prioriteta.

Zbog nižih temperatura u jutarnjim i večernjim časovima i vlažnih kolovoza, izražena je opasnost od poledice, koja se najpre javlja na mostovima, nadvožnjacima, u podvožnjacima i tunelima.

Prema informacijama JP Putevi Srbije na putevima u Vojvodini vozače očekuju mokri kolovozi, ponegde sa mestimično zaostalim raskvašenim snegom.

U centralnim, zapadnim i istočnim delovima Srbije svi putevi prvog i drugog prioriteta su prohodni, dok u planinskim predelima, kao i na putevima drugog prioriteta područja Užica, Valjeva, Ivanjice, Kruševca, Zaječara, Niša i Novog Pazara ima snega na kolovozu do pet centimetara, pa je saobraćaj usporen.

Putevi koji vode ka zimskim turističkim centrima su prohodni, ali na pojedinim prilazima je obavezna upotreba i lanaca.

Zabrana za šlepere i kamione važi na putnim pravcima, gde je za ostale kategorije vozila obavezna zimska oprema. To su pravci Slatina - Valjevo - Podbukovi, Valjevo - Debelo brdo, Vladičin Han - Strazimirovci (granični prelaz), Jošanička Banja - Kopaonik i Kopaonik - Jaram.

Temperaturne razlike i padavine uslovljavaju i učestaliju pojavu odrona na putevima kroz klisure i useke, odnosno pored kamenih kosina.

Prema informacijama Uprave Granične policije, na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 minuta.

Izvor: B92

Pogledajte još