Telefon sam pozvao žrtvu tokom ugovaranja plaćenog ubistva

Kako je Mejkom saopštio policiji, Barnet je drugom muškarcu govorio kako treba da ga ubije, naglašavajući da je veoma važno da sve izgleda kao nesrećan slučaj.

Nije baš uobičajeno da angažujete plaćenog ubicu”, izjavio je za “ABC Njuz” Dag Formon, portparol policije u Džounsborou (Arkanzas). “Ali još je manje uobičajeno da razgovarate o tome i usred tog razgovora pozovete žrtvu.”

Mejkom je, između ostalog, čuo kada je Barnet “ubici” dao njegovu adresu i lične podatke i rekao mu “da ga nije briga da li će, zajedno s Mejkomom, spaliti njegovu kuću do temelja ”, ali da je važno da sve izgleda kao nesrećan slučaj.

Mejkom i Barnet su već izvesno vreme u lošim odnosima, na sudu se vodi spor oko vlasništva nad vozilom, a Mejkom je tužio Barneta zbog neisplaćenih plata.

Dugujem tom skotu gomilu novca, a ako on nestane, neću morati da mu platim”, rekao je Barnet navodno nepoznatom čoveku, kome je obećao akontaciju od 5.000 dolara.

Telefon je sam počeo da bira broj buduće žrtve dok je Barnet tražio kontakt, nakon čega je mobilni vratio u džep i seo na njega. Čuvši delove razgovora, Mejkom je obavestio policiju u Džounsborou (gde Barnet živi) i podneo prijavu, a kada je, zajedno s policijom, došao kući, video je da se desila provala i da je otvoren dovod gasa na šporetu.

Barnet je u četvrtak uhapšen pod sumnjom da je kovao zaveru za ubistvo i određena mu je kaucija za oslobađanje iz pritvora u iznosu od 50.000 dolara.

Barnet, koji je vlasnik autokuće “Ledžend motor kompani” u Džounsborou, optužen je i za izdavanje lažnih računa za automobile koje nije ni imao.

Izvor: Blic

Pogledajte još