Držali ćerke zarobljene i izolovane

Policija navodi da su u utorak dve devojčice, od 12 i 13 godina, uspele da pobegnu kroz prozor i obrate se komšiji za pomoć, pošto je očuh pokušao da ih napadne nožem.

Policajci su u kući potom otkrili i njihovu 17.godišnju sestru, zaključanu u svojoj sobi, preneo je Bi-Bi-Si. Devojčice su bile neuhranjene i prljave, a policiji su rekle da se nisu okupale poslednjih šest meseci.

"Držane su odvojeno u užasnim, prljavim uslovima i policajcima su rekle da jedna drugu nisu videle skoro dve godine", izjavio je policijski kapetan Majk Giloli.

Njihova majka Sofija Rihter (32) i očuh Fernando Rihter (34) optuženi su za emocionalno i fizičko zlostavljanje i po tri tačke optužnice za otmicu.

Očuh je optužen i za seksualno zlostavljanje. Policija je ustanovila da su devojčice bile 24 časa pod nadzorom uz pomoć alarmnog sistema i držane u zvučnoj izolaciji.

"Njihova kretanja su kontrolisana - kada, gde i kako će ići u kupatilo, kada će biti hranjene", izjavio je šef policije u Tusonu Roberto Vilasenor na konferenciji za novinare.

Sestrama je u sobama neprestano puštana glasna muzika, a peškiri su ubacivani u kanalizaciju i ispod vrata, što policija tumači kao pokušaj da se priguši svaka vrsta zvuka.

Policija proučava pronadjeni dnevnik koji je vodila starija sestra tokom zatočeništva. Vlasti pokušavaju da utvrde da li su i gde devojčice pohadjale školu.

Optuženi Rihterovi se tokom kratkog pojavljivanja pred sudom nisu izjašnjavali. Deca su odvedena iz kuće i o njima sad brine socijalna služba.

izvor: B92

Pogledajte još