Burzanović : Ako me ne žele u Zvezdi, nek me prodaju

BEOGRAD, 15. jula 2009. (Beta) - Fudbaler Crvene Zvezde Igor Burzanović potvrdio je da je nezadovoljan što ga trener Vladimir Petrović nije video u startnoj postavi za meč sa Rudarom i da je od uprave kluba zatražio da mu dozvoli da pronađe novu sredinu, ako se na njega ozbiljno ne računa.

"Trener je poslednjih dana isprobavao razne varijante, ali mene nije bilo ni u jednoj od njih. Najnormalnije sam ga pitao da li postoji problem i rekao mi je da malo trčim i da ne sme da u ovom trenutku rizikuje sa mnom", rekao je Burzanović novinarima na klupskom stadionu.

"Onda sam rekao da, ako je već tako, bolje da pričam sa upravom i tražim drugi klub. Ako već Zvezdi nisam potreban. Trener mi je rekao da sam mu potreban, ali da je situacija trenutno takva", dodao je Burzanović.

Crnogorski fudbaler jutros nije sa ostatkom ekipe otputovao u Velenje, gde će "crveno-beli" sutra igrati sa domaćim Rudarom prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Klub je Burzanovićev izostanak opravdao povredom prednje lože, ali je fudbaler priznao da je u pitanju drugi problem.

"Pričao sam i sa sportskim direktorom Ivanom Adžićem i tražio da, ako je situacija takva, klub odredi realno obeštećenje i da svi budemo zadovoljni. Rekao mi je samo da je to sa moje strane pošteno", naveo je Burzanović.

"Neću ići po svaku cenu, jer imam ugovor na još dve godine. Srećan sam što sam u ovako velikom klubu. Ali ako sam ja problem, neka Zvezda uzme svoj deo, ja svoj i da se rastajemo. Ima još vremena do kraja prelaznog roka. Prvo treba da razgovaram sa ljudima iz kluba po povratku iz Slovenije. Onda će se više znati", dodao je Burzanović.

Zvezde će s Rudarom igrati sutra od 20 sati, a čelnici tima će dan kasnije, prema nezvaničnim informacijama, razgovarati s Burzanovićem o njegovoj situaciji.

Trener Petrović je za utakmicu u Velenju Burzanovića zamenio mladim napadačem Darkom Lazovićem.

Pogledajte još