EVROLIGA: Zvezde izgubila od Makabija u neizvesnoj završnici

Zvezda je tako ostala na dve pobede, dok je Makabi došao na drugo, sa pet trijumfa. Prva je Lokomotiva Kubanj sa šest, pošto je ranije danas u gostima pobedila Lijetuvos Ritas.

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bili su Demarkus Nelson i Ivan Radenović sa po 12 poena, dok je Blejk Šilb postigao 11.

Makabi je predvodio Sofoklis Skorcanitis sa 22 poena.

Zvezda je bila blizu trijumfa, pošto je uspela da nadoknadi veliki zaostatak iz drugog poluvremena i prišli na pola koša u poslednjem minutu, ali nisu uspeli da naprave veliki preokret.

Zvezda se dobro držala u prvom poluvremenu i uglavnom je vodila, da bi Makabi u drugom poluvremenu zaigrao snažnu odbranu i stekao veliku prednost, koja je početkom poslednje četvrtine dostigla i 18 poena zaostatka.

Zvezda je tada napravili veliku seriju i prišla na pola koša, ali nije uspela u samoj završnici da prelomi meč.

Makabi je poveo trojkom Devina Smita, ali je Demarkus Nelson uzvratio, a onda je Boban Marjanović doveo Zvezdu u prvo vođstvo. Prva deonica igrala se uglavnom koš za koš, s tim što je goste u igri držao sjajni Skorcanitis, koji je u prvoj četvrtini postigao 10 poena.

Crveno-beli su posle prvih 10 minuta imali prednost 22:18, ali je Makabi u drugoj četvrtini počeo da se vraća kada su se razigrali i Aleks Tajas i Jogev Ohajon i priključili Skorcanitisu.

Makabi je košem Dejvida Blua ponovo došao do vođstva, 27:26, ali tada je Čarls Dženkins postigao trojku, a onda pogodio slobodna bacanja posle nesportske lične greške, tako da je Zvezda pred kraj poluvremena povela sa 33:30.

Makabi je, međutim, završio poluvreme bacanjima Gaja Pninija i trojkom Rikija Hikmana za vođstvo 35:33.

Makabi je drugo poluvreme počeo sjajnom odbranom i serijom 17:4, za vođstvo 52:37. Zvezda je u prvom delu treće četvrtine postigla samo četiri poena.

Izraelski tim je početkom poslednje četvrtine stigao do čak 18 poena prednosti, 64:46, i tada je izgledalo da je meč završen.

Zvezda je tada, međutim, napravila seriju od 10:0, a onda nastavila da topi razliku, predvođena Šilbom, Radenovićem i Simonovićem, da bi posle penala Šilba u poslednjem minutu izjednačila na 76:76.

U sledećem napadu Radenović je napravio petu ličnu faulirajući Blua, ali je iskusni igrač pogodio samo jedno bacanje, tako da je Zvezda imala 11 sekundi za poslednji napad, koji, međutim, nije uspeo da iskoristi Nelson.

Nakon toga je Blu ponovo otišao na liniju za slobodna bacanja, i pogodio je jedno i namerno promašio drugo za vrednu pobedu.

Beta

Pogledajte još