Kaunas favorit, ali se ne predajemo

BEOGRAD, 15. jula 2009. (Beta) - Trener fudbalera Sevojna Ljubiša Stamenković priznao je da će litvanski Kaunas biti favorit na gostovanju njegovoj ekipi u Beogradu, ali je istakao da se svi u klubu nadaju iznenađenju i plasmanu u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evropa.

"Kaunas je već 10 godina prisutan u kvalifikacijama za evropska takmičenja u kojima je odigrao više od 40 utakmica. Litvansko prvenstvo je, takođe, u toku, dok naše tek treba da počne i zato je prednost na njihovoj strani", rekao je Stamenković agenciji Beta.

"Za nas je, međutim, duel sa Kaunasuom istorijski, prvi u Evropi. U celom kraju je velika euforija. Dobro je što smo zadržali kostur tima iz prethodne sezone i doveli dva kvalitetna pojačanja. Dobro se poznajemo, atmosfera je odlična i verujem da imamo tim koji je kadar da se nosi sa Kaunasom", dodao je trener "valjaoničara".

Stamenković je ocenio i da se o plasmanu u treće kolo kvalifikacija sigurno neće odlučivati u Beogradu, već na revanšu u Litvaniji.

"Ovo je specifično takmičenje i ma kakav rezultat bio u Beogradu, on neće odlučiti pobednika dvomeča. Svi pričaju da ne smemo da primimo gol, ali po meni, ni to nije problem, pod uslovom da pobedimo", naveo je Stamenković.

"Sevojno, takođe, u gostima igra bolje nego kod kuće. Vrlo smo dobri u kontrama i polukontrama. Sigurno ćemo učiniti sve da prođemo do trećeg kola gde ima zaista velikih evropskih ekipa. Onda bismo se i nadali nekom što slabijem ili što jačem protivniku, da se od Evrope, ako već ne možemo dalje, oprostimo časno", dodao je.

Sevojno će Kaunas ugostiti sutra od 18 sati na stadionu beogradskog Partizana. "Valjaoničari" se, ipak, nadaju velikoj podršci sa tribina.

"Kazao sam već da nas je sve zahvatila velika euforija, pa će iz našeg kraja za Beograd krenuti 10 do 15 autobusa sa navijačima. Pozivam i sve ljubitelje fudbala koji žive u Beogradu da dođu na stadion i pomognu nam", kazao je.

"Obe ekipe igraju na pas, vole da se nadigravaju, postižu dosta golova, tako da su tu svi uslovi za atraktivan meč", istakao je Stamenković.

Pogledajte još