Radonjić: Bilo bi zasluženo i da smo mi pobedili

"Čestitam Makabiju na pobedi, a bilo bi zasluženo da smo i mi pobedili. Definitivno. Ambijent je bio fenomenalan, a posebno kada smo gubili 18 razlike i kada su svi mislili da je gotovo osim nas na terenu i navijača", rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.

Makabi je pobedio sa 78:76, ali je Zvezda nadoknadila minus od 18 poena u poslednjoj četvrtini i na kraju imala šut za vođstvo, 11 sekundi pre kraja.

"Dobro smo počeli, ali nismo uspeli da u prvom poluvremenu steknemo realnu prednost, nego smo dozvolili Makabiju da se vrati i dođe do rezultata koji nije objektivno pokazivao dešavanja na terenu", rekao je Radonjić.

Trener Zvezde je kazao da je njegov tim jako loše odigrao kraj druge i celu treću četvrtinu, a da je onda došao do svoje igre.

"Jako loše je (tada) bilo u fazi odbrane, što je izazvalo i konfuzan napad i dovelo do 18 poena 'minusa'... Tražili smo se, ali smo na kraju došli do kompozicije i fantastičnom odbranom i dobrim, preciznim napadom došli smo do poslednje lopte i zicera koji nismo realozivali", rekao je Radonjić.

Trener je kazao da tim sada treba što pre da zaboravi ovaj meč i okrene se duelu sa Krkom u Novom Mestu, a kazao je će se ekipa boriti u poslednja tri duela.

"Treba da odigramo jako poslednja tri meča i možda dođemo do plasmana u Top 16, što i nije realno u ovakvoj grupi, čiji je kvalitet sve jasniji. Osećam veliko zadovoljstvo i ponos zbog onoga što smo pokazali u ovom duelu", rekao je Radonjić.

Blejk Šilb je kazao da je tim dobro počeo i dobro završio meč, ali je obećao da se niko neće predavati do kraja prve faze takmičenja.

"Mislim da smo jako dobro počeli utakmicu i jako dobro završili, ali se u drugoj i posebno trećoj četvrtini nismo dobro borili. Teško je ovako gubiti. Imali smo dobre prilike da preuzmemo vođstvo, ali nismo imali dovoljno sreće. Moramo da se fokusiramo i ostanemo zajedno. Ništa još nije gotovo", rekao je Šilb.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.