Vujošević: Evropska sezona nije gotova

Crno-beli su izgubili u Parizu 62:61, u verovatno ključnom meču Evrolige, i šanse da se plasiraju u Top 16 fazu sveli na minimum.

"Znam da je za klub utakmica bila izuzetno važna, međutim pozivam navijače na meč sa Olimpijom koja se vratila u formu, pogotovu sa Budiveljnikom, jer evropska sezona za nas nije gotova stvar, što pokazuje i igra", rekao je Vujošević.

Partizan je odigrao sa dosta oscilacija u Francuskoj, prvo je uspeo da nadoknadi 6 poena zaostatka, a potom i da ispusti istu toliku prednost, a kao jedan od glavnih uzroka neuspeha su slabiji skok i čak 22 izgubljene lopte.

"Naša smanjena klupa i rotacija sad prozivodi i veći broj izgubljenih lopti, imali smo 22, i omogućili protivniku da ima čak 14 skokova u napadu. Mi smo u okviru nekih svojih mogućnosti igrali do poslednjeg atoma snage i ja sam, što se igrača tiče, veoma zadovoljan", rekao je Vujošević.

Meč u Parizu imao je neizvesnu završnicu. Partizan je u poslednji minut ušao sa poenom prednosti, imao je potom napad na 61:60, da bi izgubio loptu što je Nanter iskoristio i preokrenuo koševima sa slobodnih bacanja. Dragan Milosavljević nije uspeo da donese pobedu u poslednjoj sekundi.

"Gledaoci u Parizu i oni koji su pratili putem malih ekrana košarkašku predstavu Nanter – Partizan imali su prilike da uživaju u lepoti košarke, u odličnoj odbrani, bacanju za loptu promenama rezultata, neizvesnoj završnici. Naravno razloga za slavlje puno više imao je Nanter koji je dobio utakmicu. Kao i uvek kada se to desi sa minimalnom koš razlikom, u ovako važnom meču, naravno da nismo srećni, ali moramo da održimo vezu sa realnošću i da kažemo da su se igrači borili za svaku pohvalu, ja sam zaista ponosan na njih", istakao je još jednom trener Partizana.

Crno-beli su u Francuskoj imali i podršku nekoliko stotina navijača.

"Zahvaljujem se i svim onim navijačima Pratizana koji su došli, od ljudi koji rade ovde i onih koji su došli iz drugih mesta, pa čak i iz Beograda da podrže ekipu u ovako važnom trenutku. Ta energija se prenela i na tim i mislim da im nismo ostali dužni što se zalaganja tiče",
zaključio je Vujošević.

Partizan posle sedam kola ima skor 1-6, a u sledećem meču 5. decembra dočekuje ukrajinski Budiveljnik.

Izvor: B92

Pogledajte još