Uhapšena dva saobraćajna policajca zbog primanja mita

Kako je saopštila danas Policijska uprava Požarevac, zadržavanje je određeno i meštaninu Boževca Zlatku S. (45) zbog sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita.

Policija sumnjiči saobraćajne policajce da su u mestu Rabrovo, opština Kučevo 15. novembra oko 1.15 časova, vršeći redovnu kontrolu saobraćaja, zaustavili "golf" kojim je upravljao Zlatko S. i nakon predočenog saobraćajnog prekršaja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od njega zahtevali i dobili 50 evra, da ne bi sankcionisali saobraćajni prekršaj.

"Podsećamo da su 23. novembra uhapšena dvojica saobraćajnih policajaca Policijske stanice Kučevo Vladan I. i Nenad L. zbog sumnje da su na isti način, izvršili isto krivično delo primanje mita. Opredeljeni smo da se borimo protiv svih onih koji krše zakon, procedure i pravila, svako ko ne radi svoj posao onako kako to nalaže zakon" navedeno je u saopštenju.

Policijski službenici koji narušavaju ugled policije biće procesuirani u skladu sa važećim zakonskim pravilima i propisima.

"Zahvaljujemo se građanima na saradnji i podršci, poručujemo da zaštićenih nema i da policija mora da bude odgovorna za svoje postupke pred zakonom, državom i celom javnošću kojoj služimo" dodaje se u saopštenju.

Izvor: Blic

Pogledajte još