Sezona slava je počela: Želite li da ostanete u formi?

Iako je sezona slava u jeku, da biste i za Doček bili fit potrebno je i da malo protegnete noge tokom jutra. Posle večere ili ručka prošetajte makar 15 minuta i to će imati efekta. Ovo
su saveti fitnes stručnjaka:

1) NAPRAVITE PLAN

Napravite plan kako ćete da izbegnete gojenje, kako ćete da odolite ruskoj salati, mesu, kaloričnim salatama i tortama. Recimo, pre svakog jela popijte čašu vode.

To je pravi način da budete u formi.

2) JUTARNJA GIMNASTIKA JE FANTASTIKA

Kada se odmah ujutru pokrenete, imaćete kvalitetniji učinak i manje stresa tokom dana.

Provežbajte makar 15 minuta, istegnite se, imaćete potpuno drugačiji energetski nivo tokom dana.

3) NAĐITE RAVNOTEŽU

Sezona praznika je stvorena za uživaje i druženje. Trpeza i jača hrana se podrazumevaju. Ne ustežite se tokom gozbe, ali se pripremite na vreme. Ne gladujte tokom dana, već organizujte nekoliko manjih obroka.

Ne jedite previše na svečanosti, a malo uštedite na kalorijama i posle pa se kilogrami neće taložiti.

4) I ZDRAVO MOŽE DA BUDE PRAVO

- Kada dobijete pozivnicu za večeru, predložite da donesete nešto i vi. Ne morate to da radite svaki put, ali na ovaj način bićete potpuno sigurni da je makar jedno jelo po vašem ukus i da bar ono neće opteretiti vaš želudac - savetuje Hogson.

5) NE DOZVOLITE DA DEHIDRIRATE

- Kada ste dugo žedni vaše telo ne može da funkcioniše. Popijte s vremena na vreme makar čašu vode, jer tokom praznika često ovo piće zamenimo sokovima ili kokteima što samo taloži kalorije- preporučuje Doun.

izvor: Blic Žena

Pogledajte još