Helikopterom na daljinsko upravljanje pokušali da prokrijumčare duvan u zatvor (VIDEO)

Čuvari zatvora videli su letilicu pre dva dana kako leti nad zatvorskim dvorištem i obavestili policiju. U helikopteru je bilo do kilogram duvana i Hilton je naveo da su osumnjičeni koristili dvogled da prati letilicu i svoju isporuku, javlja Foks njuz (Fox news).

Bi-Bi-Si (BBC) dodaje da je sličan slučaj bio nad zatvorom Gatino u Kvebeku u Kanadi, pošto je primećena letilica pre pet dana, ali čuvari zatvora nisu uspeli da pronadju letilicu i tovar, ni one koji su njom upravljali.

Letilice na daljinsko upravljanje postale su sredstvo za one koji su se namerili da prokrijumčare robu, naveo je Stefan Lemer, predsednik kvebeških službenika popravnih domova.

"Letilice na daljinsko upravljanje obično nose male pakete droge ili drugih nedozvoljenih supstanci. Sada su letilice, relativno jeftine za kupovinu, postale najbolji način da se prokrijumčari droga unutar (objekta)"
, rekao je Lemer za lokalne medije.

On je dodao da je sindikat izvršio pritisak na vladu da pojača bezbednost zatvora zbog korišćenja novih metoda krijumčarenja, prenosi BBC.

Izvor: 24sata

Pogledajte još