Papa Franja po noći krišom izlazi iz Vatikana?

"Ako kažem Papi kako večeras izlazim da pomognem siromašnima, on mi odmah odgovara: “Idem s tobom”, rekao je Konrad, Papin raznosač milostinje u Vatikanu.

Ipak, Papin saradnik nije želeo da odgovori na pitanje da li je Papa zaista s njim usred noći izašao iz Vatikana kako bi delio hranu. Rekao je tek kako su odmah shvatili da bi moglo doći do problema sigurnosti jer Papa ni ne pomišlja na neprijatnosti koje bi mu se mogle dogoditi usred noći u Rimu.

Papa se i inače po gestovima, poput ljubljenja bolesnika i pranja nogu delinkventima, razlikuje od svojih prethodnika.

"Papa mi gotovo svaki dan šalje koverte s molbama za pomoć na kojima napiše poruku: “Ti znaš što treba činiti”. Kad utvrdimo da zahtevi nisu lažni, župniku šaljemo ček koji on unovči i odnosi pomoć u ime Pape",
objašnjava Krajevski i dodaje kako je prošle godine podijeljeno 6.500 pomoći vredne milion evra, a ove godine će biti podeljeno duplo više. Takođe je otkrio kako ga Papa upućuje da troši što više novca na siromašne, da ga ne sme ulagati ni zadržavati, piše Večernji list.

Konrada je Papa ovlastio da u njegovo ime daje novac beskućnicima i da organizuje deljenje toplih obroka na ulicama Rima, tek nekoliko stotina metara od Vatikana.

"Pokoji put mi kaže da je moj posao najlepši"
, rekao je Krajevski, koji se nakon što je došao u službu skromnog pape Franje, koji se u rodnom Brazilu brinuo o siromasima, odrekao službenog automobila.

Izvor: novosti

Pogledajte još