Ovo su najčudnije seksualne prakse i običaji u svetu...

Razlike u kulturama širom sveta ponekad su šokantne, a nigde to ne dolazi do izražaja koliko u seksualnim praksama i običajima.

Privremeni brak da se ljubav "kuša" u Iranu
Ponižavajuće je u muslimanskim zemljama imati seks pre braka. Ipak, u Iranu mladi par koji bi želeo seks pre braka može da zatraži "privremeni brak". Zatim plate kratku proceduru i potpišu ugovor s naznačenim trajanjem takvog "braka".

Pleme koje pije seme u Novoj Gvineji

Sambijci su pleme u Novoj Gvineji gde se dečaci sa 7 godina odvoje od žena i narednih deset godina žive samo okruženi muškarcima. Tamo piju semenu tečnost starijih pripadnika plemena kako bi postali snažni muškarci. Nakon što se vrate u pleme, sa ženama svaki mesec za vreme menstruacije njihove partnerke puštaju krv iz nosa.

Aboridžinsko pleme samo se obrezuje

Kod plemena Marduđara dečak se obrezuje uz vatru tako da mu jedan muškarac sedi na prsima, a drugi reže kožicu. Potom se kožica stavlja iznad vatre da bi se ispekla i daje nesretnom dečaku koji je mora pojesti bez žvakanja. Nakon što kožica zaceli, penis se reže uzdužno ponekad sve do skrotuma.

Romantični Francuzi ljubitelji orgija
Čak 41 posto Francuza u današnje doba priznaje da su barem jednom učestvovali u orgijama, a 27 posto njih s partnerom je bilo u "svingerskim avanturama".

Homoseksualnost u Grčkoj definitivno nije bila "u ormaru"

Stari Grci nisu polno ponašanje i želju klasifikovali po polu ili ponašanju, već po ulozi koja im je u seksualnom činu pripadala. Tako su oni s aktivnim, dominantnim ulogama u seksu bili viši članovi društva, dok su podređeni i pasivni bili oni siromašniji te niže na društvenoj lestvici.

U Indoneziji je poželjno prevariti supružnika
Za vreme festivala Pon, koji se u Indoneziji slavi sedam puta u godini, hodočasnici hodaju do svete planine Jave gde će se upustiti u seks s nekim ko nije njihov bračni partner. To navodno donosi blagoslov bogova, ali samo i jedino ako svih sedam puta biraju istog partnera za seks.

Javna masturbacija faraona

Prema verovanju starih Egipćana, tok reke Nil je pod uticajem boga stvaranja i ejakulacije - Atuma. Zbog toga su njihovi faraoni tradicionalno masturbirali ispred javnosti u Nilu, kako bi osigurali da reka ne presuši.

Brak iz ljubavi u Nigeru

Pleme Wodaabe u Nigeriji ima zanimljivu tradiciju prema kojoj muškarci mogu krasti tuđe žene. Ako su nezadovoljni prvim brakom, muž i žena mogu čekati godišnji Gerewol festival, na kojem se muškarci kostimiraju, plešu i impresioniraju žene, a mogu ukrasti onu koja im se sviđa. Ako to muž žene koju su ukrali ne primeti, tada postaju priznati u društvu kao novi "brak iz ljubavi".

Braća dele ženu u Nepalu

U siromašnom Nepalu, da bi svaki od sinova od roditelja dobio komad zemlje nakon ženidbe, uveli su poliandriju. Tako roditelji biraju jednu ženu koju će braća deliti.

Izvor: 24sata

Pogledajte još