Mišković: Milan Beko vodio sve poslove u Luci

"Povukao sam se kada je počela hajka u medijima. Tom hajkom nisam samo oštećen kao investitor, jer je i veća šteta bila za Beograd i državu. Onemogućen je investitor da učini nešto u svoju korist, ali još više u korist grada i Srbije. Ovaj postupak uopšte ne bi postojao da je investitor bio stranac", svedočio je Mišković u Tužilaštvu za organizovani kriminal, saznaje “Blic”.

On je navodio kako je njegova kompanija bila finansijski investitor u preduzeću Milana Beka “Vorldfin”, koje je kupilo akcije “Luke Beograd”.

Bubalo je uhapšen 14. juna sa još sedam osumnjičenih zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom prodaje paketa državnih akcija u “Luci Beograd” i time oštetili državu za više od 5,7 miliona evra.

Prema najnovijoj odluci Apelacionog suda, pritvor može da mu traje do 8. decembra, nakon čega bi trebalo da bude podignuta optužnica ili da mu se omogući odbrana sa slobode.

Osim Bubala, istraga se vodi i protiv direktora i izvršnog direktora Agencije za privatizaciju Miodraga Đordevića i Gorana Mrđe, direktora Centra za tržište kapitala Alekseja Misailovića, direktora Akcijskog fonda Aleksandra Gračanca i direktora Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasmine Dragutinović.

Pod istragom su i bivši direktor Privrednog društva “Luka Beograd” AD Miroslav Drobc i bivši finansijski direktor tog privrednog društva Dušan Kosovac. Oni se terete za zloupotrebu položaja odgovornog lica.

Advokat: Iskaz kao Bekov

Advokat Zoran Ateljević, branilac Bubala, rekao je za “Blic” da Miškovićevo svedočenje nije protivrečno svedočenju Milana Beka.
- Mišković je svedočio da je smatrao da je „Luku Beograd“ trebalo podići na viši nivo u svakom smislu i organizacionom, finansijskom i ekonomskom smislu - dodao je Ateljević.

Izvor: Blic

Pogledajte još