Dačić: Ne nameštam afere ni hapšenje Dinkića

Odgovarajući na prozivke lidera Ujedinenih regiona Srbijen ( URS) da je istraga protiv njega zbog Nacionalne štedionice priča koju otvara lično Dačić, premijer i ministar unutrašnjih poslova rekao je, kako piše Blic, da je istragu tražila Evropska unija.

Poslednje optužbe među bivšim koalicionim partnerima plasirao je Dinkić, kad je Dačića ocenio kao političara koji istragama oslabljuje svoje protivnike, ali i poručio da se on ne plaši hapšenja, jer "boj se ovna, boj se govna, kad ćeš živeti".

"Ove istrage su zahtev Evropske unije. A sve što priča Dinkić jesu neistine. Ne pokrećem istrage iz političkih razloga protiv nekoga. Zašto bih to radio bilo kome, pa i Dinkiću? Ništa ne nameštam Dinkiću"
, poručuje Dačić.

On dodaje da je javno rekao sve što ima politički o bivšem koalicionom partneru.

"Kada je reč o Nacionalnoj štedionici i istrazi koja se vodi, za koju me optužuje Dinkić, taj slučaj je na spisku 24 privatizacije na kojima se radi. Sporne privatizacije i njihovo rasvetljavanje su zahtev Evropske unije i to je poznata stvar. To je posao kojim se bavi Biro i u to se ne mešam", rekao je Dačić, kako prenosi Blic.

Izvor: Blic

Pogledajte još