E to je prava ljubav: Mužu dala svoj bubreg

Milica i Šefik su se posle operacije vratili normalnom životu

"Jedino sam se plašila mogućnosti da nam krvne slike ne budu kompatibilne, zbog čega bi transplantacija bila nemoguća, ali kada su analize pokazale da nema prepreka, ništa nije moglo da me zaustavi" kaže Milica.

Viđali su se godinu dana, ali okolina, da ne bi „baksuzirali“, nije znala za njihovu vezu. Nije im prepreka bila ni to što su druge vere, ona Srpkinja, on musliman, jer kako sam Šefik kaže, ni jedno ni drugo ne dele ljude po verskoj pripadnosti, a u to smo se uverili i kada mu je na mobilnom telefonu zazvonila melodija „Hej, Sloveni“.

"Nakon šest meseci naše veze počeo sam da osećam malaksalost i da povraćam, ali nisam tome pridavao veliku važnost. Tada je i naša veza dospela u krizu i nismo se viđali jedno vreme. Dok sam bio sa prijateljima u jednom subotičkom kafiću, počeo sam da se gubim. Odmah su me odveli u bolnicu i analize su pokazale da su mi bubrezi otkazali. Zadržali su me u bolnici i počeo sam sa dijalizama. Tada sam Milici poslao poruku u kojoj sam napisao: „Ljubavi, ja ostadoh bez bubrega, a tebe nema“ " priča za „Blic“ Šefik Memišević.

"Navikao sam da sam stalno aktivan, ali oporavak još traje i i dalje nisam sposoban za ozbiljnije aktivnosti, ali obožavam da kuvam" ističe Šefik.

Odmah je stigla u bolnicu, a posle se ponudila da se useli kod njega kako bi mu pomogla u svakodnevnom životu, a zajedno su išli na sastanke i predavanje za bubrežne bolesnike.

"Nakon jednog predavanja, zatražila je da je upoznam sa doktorom iz Novog Sada koji nam je bio predavač i zamolila me je da ih ostavim nasamo" dodaje Šefik.

Nije ni slutio da se Milica tokom razgovora sa doktorom raspitivala o mogućnosti da mu donira bubreg.

"Ispitivala sam doktora o mogućim rizicima kako za donora, tako i za primaoca, kao i za njegova iskustva. Shvatila sam da postoji opasnost, kako od toga da umrem na operacionom stolu tako i od brojnih komplikacija. Bilo je malo straha jer se ispostavilo da su njegovi bubrezi, pa samim tim i krvni sudovi, veći od mojih, ali je ekipa Kliničkog centra u Novom Sadu na uspešan način obavila premoštavanje krvnih sudova. Sada smo se oboje vratili normalnom životu. Presudna u mojoj odluci bila je ljubav. Nisam mogla da gledam svaki dan kako se muči na dijalizi" kaže Milica Brezovac.

Šefik Memišević je bio spreman da se disciplinuje, da svakodnevno ide na dijalize i da u potpunosti promeni način života.

"Kada je saopštila šta je naumila, rekao sam joj da je luda. A onda sam shvatio koliki sam ja srećnik što sam upoznao takvu ženu" zaključuje Šefik, koji je Milicu, kada je došla po njega u bolnicu, iznenadio vereničkim prstenom.

Izvor: Blic

Pogledajte još