Voždovac: Vraćena lista Demokratske Stranke

Predsednik opštinske izborne komisije Zoran Lukić rekao je za Tanjug da je lista DS, čiji je nosilac Dragan Đilas, predata u petak, ali da je uočen nedostatak od 250 validnih potpisa tako da će u roku od 48 sati, koji ističe sutra oko 16 časova morati da taj nedostatak ispravi.

Slična situacija je i sa druge dve liste predate izbornoj komisiji pre dva dana.

Reč je o listama grupe građana "Evropska demokratija", kao i lista "Nijedan od ponuđenih odgovora".

Kako je Lukić naveo lista "Nove stranke", koju predvodi bivši premijer i funkcioner DS Zoran Živković, takođe predata u petak proglašena je i učestvovaće na izborima u opštini Voždovac, a to će biti prvo pojavljivanje te političke partije, od osnivanja, na nekim izborima.

Povodom informacija da lista koju je Demokratska stranka predala sadrži nedostatak od 250 potpisa, DS saopštava da je prikupljeno više od 5.000 potpisa podrške građana Voždovca od kojih je Izbornoj komisiji predato 2.500 zakonski overenih potpisa građana, iako je za proglašenje liste neophodno 1.600.

"Očekujemo da Izborna komisija, u skladu sa zakonom, a uvažavajući činjenicu da je lista DS predata uz broj potpisa koji je višestuko veći od potrebnog, u ponedeljak, 2. decembra 2013. godine proglasi listu Demokratske stranke za izbore zakazane za 15. decembar"
, navode iz DS.

B92

Pogledajte još