Navijači Dinama i Hajduka uzvikivali ustaški pozdrav

Jutarnji list preneo je da se na hrvatskim ulicama, uoči utakmice, dogodila neverovatna stvar, navijači Hajduka - "Torcida" i Dinama - "Bed blu bojsi" su zajedno, bez incidenata, išli ka stadionu i zajedno ušli na istočnu tribinu. Oni su sa istočne tribune uzvikivali ustaški pozdrav "Za dom spremni" i vređali čelnike Fudbalskog saveza Hrvatske, predsednika Davora Šukera i direktora Dinama Zdravka Mamića.

"Navijači Hajduka okupili su se u centru Zagreba ispred Saveza, a zatim su krenuli prema Maksimiru. U koloni je bilo više od 2.000 navijača, a pratile su ih jake policijske snage. Ispred stadiona pridružili su im se i navijači Dinama. Nagađalo se da će policija razdvojiti navijače Hajduka i preseliti ih na južnu tribinu, ali se od toga odustalo", preneo je Jutarnji list.

To je još jedan u nizu incidenata u hrvatskom fudbalu, nakon što je reprezentativac Josip Šimunić posle utakmice sa Islandom u baražu za Svetsko prvenstvo, putem razglasa triput uzvikivao zabranjenu parolu "Za dom", a navijači na Maksimiru mu odvraćali sa "Spremni".

Njegov potez naišao je na osudu širom sveta, a Svetska fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je disciplinski postupak.

Beta

Pogledajte još