Delije i Grobari najvatreniju navijači u Evropi

Sajt www.supportersnotcustomers.com izabrao je 10 najboljih navijačkih grupa u Evropi, a prvo mesto dele beogradski "Grobari" i "Delije".

Autor teksta je ove godine išao na mnoge evropske derbije, a kao "najluđu noć u životu", naveo je veče 2. novembra, kada se igrao beogradski 145. "večiti" derbi, u kome je Zvezda pobedila Partizan sa 1:0. U tekstu pod naslovom "Dobrodošli u grad Pakla" (Wellcome to Hellgrade), on je opisao šta se dešavalo pre, za vreme i posle utakmice.

Naveo je da se beogradski "večiti" derbi ne može meriti sa mnogo drugih evropskih, zbog "strasti i atmosfere" i savetovao navijače drugih klubova da prisustvuju bar jednoj utakmici crno-belih i crveno-belih.

Kao drugi najvatreniji navijači navedene su pristalice Fejnorda, na utakmici sa Den Hagom, a zatim slede navijači Borusije iz Dortmunda sa meča sa Volfsburgom, Sanderlenda, na utakmici sa Njukaslom i navijači Ajntrahta iz Frankfurta koji su nazvani "najluđima".

Tu su i navijači Lidsa, fudbalskog kluba Junajted iz Mančestera (Engleska), Austrije iz Salcburga, reprezentacije Velsa na utakmici protiv Belgije i pristalice Malage, a izveštaj je sa utakmice protiv Borusije iz Dortmunda.

Beta

Pogledajte još