Pešak prignječen između dva autobusa

Pešak, putnik je u Padinskoj Skeli jutros oko 06.45 časova prignječen između dva autobusa, rekla je Macura.

Udes se dogodio kod okretnice autobusa na liniji 101, a na lice mesta je upućena uputila ekipa Hitne pomoći, istakla je Macura.

Tri osobe su povređene u udesu, koji se dogodio u Ulici Marijane Gregoran oko 00. 45 časova, navela je portparol Hitne pomoći.

Najteže je povređen muškarac star 35 godina, vozač, koji je zadobio povredu glave i kako se sumnja, potres mozga, kao i bol u vratu, istakla je Macura.

Muška osoba stara 35 godina osećala je bol u vratu i glavobolju, a muškarac star oko 51 godinu, vozač, bol u ramenu i kuku, rekla je Macura.

Devojka stara 23 godine, vozač, zadobila je u udesu oko 23.35 časova u Ulici Stevana Filipovića između Železnika i Sremčice kod pruge razderotinu donje usne, a prevezena je u Urgentni centar, navela je Macura.

Muškarac star 38 godina, vozač, u udesu oko 22.30 časova na uključenju u Ulicu Kneza Miloša zadobio je istegnuće vrata, a prevezen je u Urgentni centar, navela je Macura.

U udesu oko 20.45 časova u Ulici Kraljice Marije muškarac star 21 godinu, vozač, zadobio je bol u predelu vrata i kolena, a drugi mladić star oko 20 godina bol u vratu i grudnom košu, rekla je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 78 intervencija od kojih 10 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 199 intervencija, precizirala je Macura.

Pomoć lekara najčešće su tražile osobe sa hipertenzijom i astmatičari, istakla je Macura. Portparol Hitne pomoći je savetovala adekvatno oblačenje, blagovremeni odlazak na posao, uzimanje toplog mleka, čajeva i doručka i provetravanje prostorija u kojima se boravi.

Izvor: B92

Pogledajte još