Romario pušten iz pritvora

RIO DE ŽANEIRO, 15. jula 2009. (Beta-AP) - Bivši brazilski fudbalski reprezentativac Romario pušten je iz pritvora, dan nakon što je uhapšen zbog neredovnog plaćanja alimentacije svojoj bivšoj supruzi.

Portparol suda Antonio Baroš rekao je da su Romario i njegova bivša supruga u pratnji svojih advokata saslušani, jer je sudija Antonio Aurelio Abiramia želeo da "okupi dve suprotstavljene strane, kako bi bio postignut dogovor".

Televizijski snimci prikazali su nasmejanog, ali umornog i tihog Romarija, obučenog u sivi džemper i izbledele farmerke, kako se na izlazu iz policijske stanice probija kroz redove mnogobrojnih novinara i fotoreportera.

Romario je uhapšen u utorak zbog toga što, navodno, nije platio alimentaciju bivšoj supruzi Moniki Santoro, koja je staratelj njihovoj deci 15-godišnjem Romarinju i 19-godišnjoj Monikini.

Baroš je rekao i da bi Romario mogao da se vrati u zatvor "ukoliko njegova objašnjenja ne zadovolje sudiju". Dodao je da ne zna koliko novca Romario duguje bivšoj supruzi.

Lokalni mediji tvrde da bivši reprezentativac Brazila duguje između 12.250 i 46.000 dolara.

Romario je 2004. godine uhapšen zbog istog razloga, ali je pušten posle nekoliko sati nakon što je platio dug.

Romario je 1994. godine predvodio Brazil do titule svetskog prvaka i imenovan je za najboljeg fudbalera te godine. On je u karijeri, između ostalih klubova, igrao za Vasko de Gamu, PSV iz Ajndhovena, Barselonu, Valensiju, a 15. aprila 2008. godine saopštio je da se povlači iz fudbala.

On je jedan od retkih fudbalera koji je postigao 1.000 i više golova u karijeri.

Pogledajte još