Spaleti se oslanja na mlade igrače

RIM, 15. jula 2009. (Beta-AP) - Trener italijanskog fudbalskog kluba Rome Lučano Spaleti rekao je da očekuje da će sledeće sezone mladi igrači biti predvodnici te ekipe.

Kapiten Rome Frančesko Toti je i dalje "kičma" ekipe, ali u septembru puni 32 godine, uz to ima problema sa povredama kolena, zbog čega je Spaleti pozvao mlade igrače da preuzmu više obaveza i odgovornosti u predstojećoj sezoni.

"Potrebna nam je svežina u timu i mladi igrači. Klub kao što je Roma mora da se osveži uprkos kratkotrajnim problemima koje bi ta situacija mogla da napravi", rekao je Spaleti za klupski sajt.

Napadač rimske ekipe Mirko Vučinić rekao je u utorak da želi da ostane u Romi, kao i mladi Francuz Žeremi Menes, koji je sredinom prošle sezone nameravao da napusti Olimpijski stadion.

"Srećan sam što mladi igrači ne žele da napuste klub. Mirko Vučinić je poslao dobar odgovor Totenhemu i drago mi je što je odbio njihovu ponudu. Rekao sam mojim igračima da nastave sa napornim treninzima", rekao je Spaleti.

"Menes je pomalo povučen, a mi mu pomažemo da kroz treninge pravilno razvije svoju ličnost. Mislim da neće praviti probleme, on je kvalitetan fudbaler, poseduje dobru tehniku i ima mnogo mašte. Verujem da će napredovati", dodao je Spaleti.

Pogledajte još