Onlajn samoubistvo: Pokušao da se spali dok ga je 200 ljudi gledalo i navijalo

Internet drama sa 200 svedoka koji su mladića ohrabrivali da okonča život, završena je kada su vatrogasci provalili u sobu i izvukli je iz nje. Nije, međutim, poznato, da li je “Stiven” preživeo požar, u kakvom se stanju nalazi i koji mu je pravi identitet.

Na sajtu koji svojim korisnicima dozvoljava anonimno druženje, “Stiven“ je unapred najavio da će se ubiti “uživo“, a za gledanje ovog košmarnog scenarija prijavilo mu se čak 200 korisnika, koji su njegov poduhvat na ovoj društvenoj mreži veličali i ohrabrivali ga da ide do kraja.

(old_image)

Nakon što je zapalio vatru u uglu svoje sobe, pošto je popio lekove i piće, “Stiven” se zavukao pod krevet i nastavio da piše poruke odatle. Poruke su glasile: “mrtav sam“, “gorim“, “gotov sam“, a dok je sobu ispunjavao dim od kog “gledaoci“ više nisu mogli jasno da vide šta se dešava, u prostoriju su upali vatrogasci koji su mladića izvukli napolje.

Stivenova sudbina nije poznata s obzirom na to da njegov identitet nije otkriven, ali ga mediji povezuju sa dva slučaja: požarom u stanu Pitsburgu, u kom je stradao jedan muškarac, i požarom u studentskom domu u Kanadi u kom je mladić povređen.

Navijali da se ubije

Dok je dim ispunjavao sobu u kojoj je mladić ležao ispod kreveta, lajvstrim su preplavile poruke posmatrača koji su ga, ne samo ohrabrivali da nastavi, već i tražili da postavio i fotografije, pošto nisu mogli dobro da vide šta se dešava. "Držaćemo njegovu sliku na svojim profilima sedam dana", glasio je jedan od komentara "poštovalaca" Stivenovog čina.

Izvor: Blic

Pogledajte još