NEUTEŠNA: Nemački ovčari napali brata Nikoline Pišek

Na livadi iza zgrade u kojoj nam žive roditelji zaskočila su ih tri komšijina psa. Bratu su pokidali odeću i srušili ga na pod. Lupio je glavom u beton. Mom Tajsonu smrskali su sedam rebara, zubima probili plućno krilo, ispričala je Nikolina Pišek (40).

Posle krvavog incidenta u novozagrebačkom naselju Travno Nikolinin mlađi brat Domagoj u petak je završio u bolnici, a porodica je psa odvela na Veterinarski fakultet. Stariji Tajson ostao na odeljenu intezivne nege, ali juče prepodne je uginuo od posledica napada.

Maleni Mike prošao je malo bolje. Ima velike ugrizne rane, koje veterinari nisu ušivali zbog straha od infekcije. Pas se oporavlja kod kuće, ali je i dalje u šoku. Nikolina je u vreme napada bila u Beogradu. Čim je čula što se dogodilo, krenula je u Zagreb. Nikolina kaže da su vlasnici nemačkih ovčara porodica Isajbegović iz komšiluka.

- Drže ih u garaži ili jednoj od autoprikolica, gde psi znaju da budu po ceo dan, leti i zimi. Kvart već desetak godina živi u strahu od njih. Nasrću na garažna vrata, već su napadali druge ljubimce, a jedan je pre nekoliko meseci nasrnuo na moju majku - kaže Nikolina.

Sin porodice Isajbegović nam je u telefonskom razgovoru rekao da se više od 20 godina bavi uzgojem pasa i da mu je žao zbog svega. Za vučjake se u vreme incidenta brinuo njegov otac jer je on bio na putu.

24sata.hr

Pogledajte još