fbpx

Uz ove poze u seksu tope se kilogrami

I seks je odlična vežba koja topi kalorije, ali neke poze ipak zahtevaju više akcije, a samim tim pomoću njih lakše ćete gubiti kilograme. Ima još jedna prednost seksa kao vežbe - što više kalorija budete želeli da izgubite, više ćete želeti seks i veza će vam biti puno bolja.

Žena je na vrhu

Nema sumnje da ova poza troši znatno više kalorija nego neke druge. Kako bi bila što uspešnija, kao i u vežbama, treba dati sve od sebe i praviti intenzivnije pokrete. Osim toga, kada ste na vrhu, isprepletite prste s njegovima i činite pokrete kao da se naginjete natrag i vratite se napred, prema njegovom licu. Učinak na seks i na liniju biće podjednako dobar. Osim toga, ako ste na njemu i naginjete se natrag, trbuh će vam izgledati ravan i seksi.

Poza most

Ova poza je dosta zahtevna za oboje. Naime žena leži na leđima, a u vazduh je podigla trbuh i stražnjicu i održava balans pridržavajući se rukama i stopalima. Muškarac je iznad i zajedno pravite most. Kako biste lakše balansirali, možete obmotati ruke oko partnera i pridržavati se za njega. Poza je dosta zahtevna sama po sebi, a napet će i učvrstiti mišiće za koje niste ni znali da postoje. A naravno, imaće pozitivan učinak i na mišiće ruku, stražnjice, nogu i trbuha.

Balansirajuće poze
Baš poput poze zvane most, postoje i druge seksi poze koje zahtevaju balans i tako aktiviraju određene mišiće. Evo nekih predloga. Stanite uz stolicu i jednu nogu podignite na nju. Nemojte se previše oslanjati na partnera, nego prilikom odnosa probajte sami što više da balansirate.

Praktikujte seks stojeći. Okrenite se od njega i nagnite se napred tako da rukama dodirujete tlo. Iako će vas on otpozadi pridržavati, ipak ćete morati da koristite i svoju snagu da biste održali ravnotežu.

Poza otpozadi uz spuštanje
Iako se poza otpozadi ne čini kao ona u kojoj žena može biti aktivna, ako je praktikujete na drugačiji način - itekako ćete gubiti kalorije i vežbati. Naime ideja je da se tokom seksa lagano spuštate prema krevetu koristeći mišiće ruku, trbuha, leđa i nogu. Potom se, naravno uz partnerovu harmoničnu pratnju, vraćajte u podignuti položaj. Malo je zahtevnija, ali svakako zanimljiva poza.

Izvor: tportal

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.