KOCKARSKI DUG IZ 1971: Iselili celu porodicu iz kuće!

Tokom iseljenja Fadili je pozlilo i vozilom Hitne pomoći odvezena je u Dom zdravlja i nakon toga u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. Kuću je zatim napustio Fadilin sin Elvedin, zajedno sa suprugom i dve tromesečne bebe, nakon čega je obavljen popis imovine kojeg su izvršili pripadnici Sudske policije.

Fadilin svekar Huse Pajazetović navodno je 1971. godine izgubio na kartanju, a po osnovu duga koji je imao navodno prema Husi Keseroviću. Sudski spor oko toga vodio se duže od 40 godina. Iseljenje porodice Pajazetović na osnovu izvršne sudske presude pokušana je i u martu 2012. godine, ali je prekinuta, te je, nakon što je u ponovnom pokušaju sprovedena, ova porodica od danas ostala bez krova nad glavom.

Iseljenje su sproveli pripadnici sudske policije uz asistenciju policije. Ovom nemilom događaju prisustvovalo je stotinak građana koji su iskazali protivljenje oduzimanju kuće porodici Pajezetović na ovakav način, a jedan od građana je i priveden zbog remećenja javnog reda i mira. Kako se saznaje, članovi porodice Pajazetović privremeno su smešteni kod Elvedinovog brata, Elvisa, koji je sa ulice promatrao kako njegovi najbliži bivaju isterani iz kuće koju su decenijama zvali svojim domom.

Izvor: Kurir

Pogledajte još