Ognjanovići prelomili: Tijanin novac ide u humanitarne svrhe

Otac preminule Tijane, Nebojša Ognjanović rekao je novinarima da je pred Prvim osnovnim sudom formalno-pravno završena procedura koja će omogućiti da se Ognjanovići novca odreknu u humanitarne svrhe.

"Nikada nismo nameravali da novac zadržimo za sebe. Nigde nismo pobegli, vidite da smo i dalje tu", kazao je Ognjanović i napomenuo da će sa Ministarstvom zdravlja biti obavljena serija razgovora nakon koje bi trebalo da se utvrdi na koji način će novac sa računa biti potrošen.

Na današnjoj ostavinskoj raspravi, Ognjanovići su se formalno-pravno prihvatili nasledstva kojeg će se nakon dobijanja zvaničnog rešenja odreći.

"To je bilo neminovno, jer smo u ovoj situaciji zakonski jedino mi u mogućnosti da obavimo prenamenu tog novca i odreknemo se u humanitarne svrhe", kazao je Ognjanović.

On je rekao da će ukupna cifra sa sredstava biti naknadno saopštena, a ranije se govorilo da je reč o svoti od oko 2,5 miliona evra.

Tijana Ognjanović (8) preminula je 15. jula u bolnici u Hjustonu ne dočekavši transplataciju srca za koju su sredstva prikupljana u humanitarnoj akciji u Srbiji.

Pojedini mediji ranije su objavili da je novac sa računa koji se vodio na ime preminule devojčice u Komercijalnoj banci podignut, što je demantovalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Roditelji nisu želeli da komentarišu takva pisanja i naveli su da će sve biti gotovo na sudu.


Pročitajte još: Prikupljeno tek polovina potrebnog novca za Unu Savić

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.