Težak udes u Egiptu, poginuli turisti iz Srbije

Poginulo jedanaestoro turista iz Srbije kada se u Egiptu kod Luksora prevrnuo autobus u kome je bilo 17 putnika. Šestoro povređenih zbrinuto u bolnici u Hurgadi. Turisti iz naše zemlje u Egipat otputovali preko turističke agencije "Perla turs" iz Novog Sada.

U saobraćajnoj nesreći u Egiptu, kod mesta Safaga, poginulo je jedanaestoro turista iz Srbije, izjavio je za RTS ambasador Srbije u Egiptu Dejan Vasiljević. 

"Nesreća se dogodila rano jutros na putu od Hurgade ka Luksoru, u blizini mesta Safaga, na Crvenom moru. Na žalost, poginulo je 11 državljana Srbije", rekao je Vasiljević.

"Naša ambasada u Kairu dobila je informacije od zvaničnih organa da je reč o autobusu u kome je bilo 17 putnika iz Srbije, 14 odraslih i troje dece", objasnio je ambasador.

Posle nesreće svi su bili smešteni u bolnici u Hurgadi, gde se preživeli i sada nalaze pod lekarskim nadzorom, a jedan putnik je u operacionoj sali.

Povređeni će biti prebačeni u Klinički centar u Kairu.

Vasiljević navodi da je problem što su imena putnika nepoznata.

"Delegacija iz naše ambasade posetiće bolnicu u Hurgadi i učiniće sve kako bi javnost izveštavala o oklonostima događaja", dodao je ambasador.

Turisti iz Srbije koji su bili u tom autobusu otputovali su u Egipat preko turističke agencije "Perla turs" iz Novog Sada.

U agenciji "Perla turs" nemaju detalje o identitetu stradalih i povređenih.

Prema nezvaničnim informacijama sudar se dogodio kada se autobusima koji su vozili turiste u Luksor isprečio šleper. 

Izvor: RTS
16. jul

Pogledajte još