Toma Nikolić počasni građanin Čačka jer je "završio fakultet i objavio 13 knjiga"

Dalje se navodi da predsednik svojim ogromnim autoritetom u zemlji i inostranstvu „svakodnevno ulaže napore na međunarodnoj afirmaciji naše države u svetu, ali i na unutrašnjem planu u smislu prevladavanja ekonomskih teškoća s kojima se Srbija suočava“.

U odvojenoj inicijativi, svojim stranačkim kolegama pridružio se i gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić.

"Predsednik zaslužuje titulu počasnog građanina Čačka, imajući u vidu njegovu ulogu u učvršćivanju tradicije srpske sabornosti, odvažnosti, strpljivosti, ali i ukrepljenja naroda da istraje u sopstvenoj preduzimljivosti, očuvanju svog identiteta i usklađivanja svojih koraka sa savremenim tokovima" kaže Ilić.

Ukoliko predlog NS bude verifikovan u čačanskom parlamentu, Nikolić će postati prva ličnost kojoj će biti dodeljeno ovo prestižno priznanje, budući da je u statut grada tek od ove godine uvedena institucija počasnog građanina. Opozicione stranke naglašavaju da je ova inicijativa sramotna i da će učiniti sve kako bi proceduralno sprečili njeno izglasavanje.

"Tomislav Nikolić nema nikakve veze sa Čačkom, ni po poreklu ni po životnom putu, i nema ama baš nikakve zasluge za ovaj grad" kaže poverenik „Dveri“ u Čačku Boško Obradović.

Izvor: Blic

Pogledajte još