fbpx

Završena podela zaduženja u Privremenom veću Beograda

Podeljena su i zaduženja članovima veća, pa je tako Nebojša Čović zadužen za funkcionisanje Zimske službe, Tatjana Pašić za zaštitu od elementarnih nepogoda, Nikola Nikodijević za sanaciju klizišta, a Andreja Mladenović za odbranu od poplava.

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, kojoj je predsedavao Mali, još jednom je potvrđeno da su sva gradska preduzeća i sekretarijati spremni za zimsku sezonu, navodi se u saopštenju Privremenog veća.

Nakon što su direktori gradskih preduzeća i nadležnih sekretarijata predstavili operativne planove za ovu zimsku sezonu, Mali je, kaže se u saopštenju, izrazio zadovoljstvo sadašnjim stepenom pripremljenosti i dosadašnjim aktivnostima.

"Sve ćemo raditi zajedno, svi članovi Privremenog veća će vam stalno biti na raspolaganju, a nakon prvih snežnih padavina pokazali smo da grad može da funkcioniše bez problema", rekao je Mali.

On je podsetio da su sve ulice bile prohodne i da je javni gradski prevoz funkcionisao bez većih problema i izrazio nadu da će tako biti i u narednom periodu.

Na sednici štaba predstavnici JKP "Beograd-put", "Čistoće", "Zelenila", "Beograd voda", "Vodovoda i kanalizacije" i drugih gradskih preduzeća istakli su da raspolažu dovoljnim brojem ljudi, mehanizacijom i potrebnim sirovinama kako bi zimska sezona u glavnom gradu protekla bez ikakvih problema.

Sekretarijat za saobraćaj, "Železnice Srbije" i drugi učesnici u javnom gradskom prevozu naglasili su da su, u okviru svojih operativnih planova, predvideli sve uslove za nesmetan prevoz Beograđana, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.