Vujošević: Pobeda čuva nadu i brani samopoštovanje

"Svi su svesni da nam pobeda protiv Budiveljnika drži otvorena vrata za Top 16, ali nam ona znači više od toga. Znači nam za odbranu poštovanja i pokazivanje da smo ravnopravni učesnik Evrolige, čak i u ovoj situaciji u kojoj se klub nalazi", rekao je Vujošević novinarima u Beogradskoj areni.

Meč 8. kola Evrolige između Partizana i Budiveljnika igra se sutra od 20.45 u Beogradskoj areni. Crno-beli su do sada zabeležili samo jednu pobedu, uz šest poraza, a isti skor ima i ukrajinski tim.

"Budiveljnik nema veliku tradiciju, ali ima velike ambicije i budžet, a i njima je ova utakmica važna. Mi imamo svoje prednosti, imamo mlad i talentovan tim sa vrhunskim radnim navikama kojima je klub i ognjište", kazao je Vujošević.

Vujošević je rekao da je klub mogao da bira ne bi izabrao da igra protiv Budiveljnika u Areni, iako poštuje rivala i dodao je teže igrati u Areni nego u Pioniru.

"Ovaj prostor ovde je teško osvojiti. Čak i kad ima 10.000 ljudi hala je poluprazna i zato pozivan da što više navijača dođe na utakmicu i da demonstriraju snagu pokreta i budu tu kad je teško, a jeste teško. Potrebna nam je pomoć", kazao je trener Partizana.

Jedan od najboljih košarkaša Partizana Bogdan Bogdanović poželeo je da njegov tim ima više sreće nego u Francuskoj u meču protiv Nantera.

"Ovo nam je bitna utakmica jer želimo da se vratimo na kolosek za Top 16. Ne očekujem punu Arenu, ali bih voleo da bude što više ljudi. Mnogo igrača nije igralo u Areni i ovo nije naš domaći teren. Naše je da se borimo i pružimo svoj maksimum kao što je bilo u Francuskoj, ali se nadam da ćemo sad imati više sreće", rekao je Bogdanović.

Iako je njegov trener stalno govori da je ekipa više nego umorna, a danas je rekao i da se "suva drenovina cedi samo u narodnoj pesmi", Bogdanović nije želeo da priča o tome.

"Umora možda samo na trenigu, ali on nestane čim se izađe na utakmicu... Imamo mnogo mladih igrača, oni donose energiju, svi smo motivisani i željni. Ne znam kako neko može da nema motiv za ovakvu utakmicu", rekao je Bogdanović.

Atmosfera je na konferenciji za novinare bila dobra, a Vujošević i Bogdanović su se često šalili i smejali sa novinarima, pa je tako Bogdanović na novinarsko pitanje da li je zadovoljniji svojim igrama na poziciji plejmejkera ili beka šutera, odgovorio: "Na mestu pleja" (što nije njegova pozicija), posle čega su se svi nasmejali, a Vujošević se ubacio rekavši da on malo "carini" loptu.

Vujošević je kazao da ekipa ima toliko problema sa povredama da se često i njegov drugi asistent i bivši kapiten Partizana Petar Božić skine da bi ekipa imala dovoljno igrača za trening.

Za meč protiv Budiveljnika je do sada prodato 10.500 ulaznica, a u taj broj je uključen i deo sezonskih uta, tako da u klubu očekuju da će biti više ljudi.

Beta

Pogledajte još