Vremenska prognoza: Danas oblačno, bez padavina

U noći između petka i subote kiša će preći u sneg i u nižim predelima

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, na istoku povremeno i jak, uveče u slabljenju i skretanju na južni i jugozapadni, najavio je Republički hidrometeorološki zavod. Minimalna temperatura od minus osam do minus dva, a maksimalna od tri do sedam stepeni.

I u Beogradu malo i umereno oblačno sa umerenim severozapadnim vetrom koji će posle podne biti u slabljenju i skretanju na jugozapadni i južni. Minimalna temperatura oko minus dva, a maksimalna oko četiri stepena.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 12. decembra, u petak pre podne biti naoblačenje sa kišom koje će zahvatiti severne, a posle podne proširiće se i na ostale predele, dok će na planinama padati sneg. Uveče i tokom noći kiša će preći u sneg i u nižim predelima, uz pojačanje severozapadnog vetra. Padavine će biti slabog intenziteta.

Za dane vikenda i u ponedeljak biće hladno, mestimično sa slabim snegom, uz formiranje manjeg snežnog pokrivača, uglavnom u centralnim i južnim predelima. Na planinama se očekuje manje povećanje visine snega. U subotu će biti vetrovito, sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom, a zatim do kraja perioda očekuje se suvo i hladno.

Izvor: Blic

Pogledajte još