Everton šokirao Old Traford, Suarez s četiri gola pobedio Norič

Londonski Čelsi je na gostovanju sa 4:3 savladao Sanderlend, Svonsi je sa 3:0 pobedio Njukasl, Mančester siti je u gostima sa 3:2 bio bolji od Vest Bromvič Albiona.

Aston Vila je sa 3:2 trijumfovala protiv Sautemptona, dok je Totenhem posle preokreta protiv Fulama slavio sa 2:1, a Stouk i Kardif igrali su nerešeno bez golova.

Liverpul je na impresivan način savladao Norič, a apsolutni junak pobede bio je Luis Suares, koji je postigao četiri gola i upisao jednu asistenciju.

Suares je svoj prvi gol postigao u 15. minutu, prednost je udvostručio u 29, da bi do poluvremena, u 35. postigao još jedan gol.

Sa tri gola u prvom poluvremenu Urugvajac je postao prvi igrač u istoriji Premijer lige, koji je postigao tri het-trika protiv istog protivnika. On je u poslednja tri okršaja sa Noričem postigao čak 10 golova, od čega pet van šesnaesterca.

Suares je u 75. minutu iz slobodnog udarca sa 25 metara povisio na 4:0, a Bredli Džonson je u 83. smanjio zaostatak svoje ekipe, da bi Rahim Sterling u 89. na astistenciju Urugvajca postavio konačan rezultat.

Gradski rivali "crvenih", takođe su imali mnogo razloga za slavlje, pošto je ekipa Evertona sa 1:0 u Mančesteru posle 21 godine došla do pobede nad "crvenim đavolima".

Mančester junajted je tokom celog meča napadao, i u par navrata mogao do prednosti, ali izabranici Dejvida Mojsa, bivšeg trenera Evertona, nisu uspeli da savladaju golmana Tima Hauarda.

Pobedonosi gol za Everton postigao je Brajan Ovijedo u 86. minutu i tako aktuelnom šampionu Engleske naneo četvrti prvenstveni poraz.

Trenutno prvoplasirana ekipa Premijer lige, londonske "tobdžije", nastavile su seriju pobeda.

Izabranici Arsena Vengera u potpunosti su nadigrali Hal. Prvi gol za Arsenal postigao je Niklas Bentner već u drugom minutu, dok je konačnih 2:0 postavio Mesut Ozil u 48.

U prvom meču 14. kola Premijer lige, Kristal Palas je juče na svom terenu sa 1:0 savladao Vest Hem.

Posle kompletnog 14. kola na čelu tabele i dalje se nalazi Arsenal sa 34 boda, dok je Čelsi drugi sa 30, a prate ih Mančester siti sa 28, Liverpul i Everton sa po 27.

Aktuelni šampion se trenutno nalzi na devetom mestu sa 22 boda.

Beta

Pogledajte još