Brusnice, đumbir i limun za čišćenje organizma

Piće crvene boje, čije osnovne sastojke čine sok ​​od brusnice, đumbir i limun, udahnuće vašoj jetri novi život, očistiti je od toksina a samim tim poboljšati rad celokupnog organizma.

Naime, jetra je najveći unutrašnji organ koji pročišćava krv, podupire probavni sistem, reguliše nivo šećera u krvi i na kraju pomaže skladištenje masnoća i proizvodnju proteina.

Svaka čaša vina, kafe ili neki oblik industrijski proizvedene hrane zadaje ovom organu smeštenom na desnoj strani trbušne duplje težak udarac, iako je svima poznata njegova sposobnost regeneracije. Zato nemojte dopustiti jetri da sama nosi teret savremenog života, već posegnite za čudotvornim napitkom i pomognite joj pri čišćenju od toksina .

Plan čišćenja organizma potpuno je siguran, efektivan i ne uključuje rigorozna odricanja.

Ovaj prehrambeni plan dobar je u tu ruku što je primenjiv u svakodnevnom životu, koji uključuje bezbroj aktivnosti - od posla preko brige o deci. Pre samog detoksa potrebno je sprovesti sedmodnevni prehrambeni režim koji uključuje pregršt voća i povrća koji čiste debelo crevo od toksina i pripremaju jetru na jednodnevni post koji sledi.

Osmi dan je rezervisan za post koji uključuje isključivo konzumiranje vode i čudotvornog napitka. Nakon ispiranja nečistoća sledi trodnevno prilagođavanje i vraćanje u normalu prilikom čega su od velike pomoći probiotici - fermentisane namirnice koje podržavaju bakterije koje vaš organizma treba ne bi li uspešno sintetizovao vitamine i zadržao efikasni imuni sistem.

Sastojci za čudotvorni napitak :

2 litra vode od brusnice
1/2 kašičice mlevenog cimeta
1/4 kašičice usitnjenog đumbira
1/4 kašičice muskatnog oraščića
3/4 šoljice sveže isceđenog soka od narandže
1/4 šoljice sveže isceđenog soka od limuna
Zaslađivač

Zakuvajte vodu od brusnice i smanjite vatru da biste dodali začine. Sve zajedno kuvajte još 15-ak minuta i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umešajte sok ​​od narandže i limuna i dodajte prirodne zaslađivače. Sačuvajte u frižider.

Tajna čudotvornog napitka krije se u soku od brusnice - delotvornom antioksidansu, začinima koji smanjuju glad i soku od pomorandže i limuna koji predstavljaju prave vitaminske bombe u borbi protiv masnoća.

Izvor: novimagazin

Pogledajte još