Bekam: Moram da igram u Evropi ukoliko želim na SP

BEOGRAD, 16. jula 2009. (Beta) - Fudbaler Los Anđeles Galaksija Dejvid Bekam izjavio je da ga je selektor reprezentacije Engleske Fabio Kapelo obavestio da mora da igra u nekom evropskom klubu, ako želi da bude u timu za predstojeće Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine.

Bekam je prošle sezone igrao u Milanu na pozajmici i Kapelo ga je vratio u reprezentaciju Engleske. Bivši kapiten Mančester junajteda vratio se u Los Anđeles i priprema se za meč u Mejdžor ligi, koji će Galaksi igrati protiv Njujork Red Bulsa.

"Selektor mi je jasno stavio do znanja da moram da igram u Evropi ukoliko želim da budem u sastavu za Svetsko prvenstvo. Uradiću sve što je potrebno. Verujem da ću zažaliti ako ne budem pokušao da izborim mesto u tom timu", rekao je Bekam.

Bekam je ranije nagovestio da razmatra mogućnost povratka u Premijer ligu, uprkos tome što bi mu bilo teško da igra protiv svog bivšeg kluba Mančester junajteda.

Kada je 2003. godine odlazio sa Old Traforda rekao je da nikada neće igrati za drugi engleski klub, ali sada je rekao da bi dobro razmislio o eventualnoj ponudi.

"Nikad ne reci nikad. Sigurno bih dobro razmislio. Kada sam odlazio ostavio sam srce u Mančesteru i rekao da nikada ne bih mogao da igram protiv svojih. Sada bih razmislio", rekao je Bekam.

"Sada mi je važno da dobro odigram predstojeće utakmice kako bih dobro predstavljao svoju zemlju. Naravno da bih želeo da igram na Svetskom prvenstvu, to nikada nisam krio", dodao je on.

Bekam je 2007. godine potpisao petogodišnji ugovor sa Galaksijem, a čelnici tog kluba dozvolili su mu da ode na petomesečnu pozajmicu u Milan.

"Čelnici Milana bi želeli da se vratim, pa ne vidim zašto bih tražio drugi klub. Moraćemo da sačekamo, ali nadam se da ću se vratiti u Italiju", rekao je bivši fudbaler Real Madrida.

Međutim, Bekam je rekao da namerava da ostane u Galaksiju do isteka ugovora.

"Oduvek sam govorio da želim da ostanem u Galaksiju do kraja ugovora, a možda i duže. I kada sam otišao u Milan, rekao sam da sam se obavezao američkom klubu i to se nije promenilo", istakao je on.

Pogledajte još