Mančester siti u Abu Dabiju, Adebajor blizu prelaska

ABU DABI, 16. jula 2009. (Beta-AP) - Pregovori Mančester sitija oko otkupa fudbalera Arsenala Emanuela Adebajora su u odmakloj fazi, rekao je trener kluba iz Mančestera Mark Hjuz.

Trener Sitija nalazi se u Abu Dabiju, gde pokazuje najnovija pojačanja vlasniku kluba, Šeiku Mansuru. Hjuz je rekao da očekuje da se još vrhunskih igrača priključi klubu pre isteka prelaznog roka.

U Abu Dabi doputovala su i najzvučnija pojačanja: bivši centarfor Mančester junajteda Karlos Teves, paragvajski reprezentativni napadač Roke Santa Krus, engleski vezni igrač Geret Beri, kao i njegov kolega sa sredine terena Stiven Ajrland.

Ako Siti dovede Adebajora, imaće u svom sastavu desetoricu kvalitetnih napadača, što nimalo ne brine Hjuza.

"Vrhunski igrači postaju to što jesu zbog svog profesionalnog pristupa. Oni razumeju šta znači igrati s drugima, kao i to kako da naša igra postane kvalitetna", rekao je Hjuz.

Od kada je Siti dobio nove vlasnike, dobio je veliku količinu novca za trošenje zbog želje uprave da naprave svetsku fudbalsku silu. Hjuz je rekao da klub kupuje planski i pažljivo, a ne samo da dovodi igrače dostupne na tržištu.

"Biranje igrača nije precizna nauka. Prelazni rok je stalni proces, što znači da imamo još vremena. Pogrešno je verovati da jurimo svako veliko ime iz bilo kog kluba na svetu. Imamo jasan pravac u kome želimo da idemo i znamo koji tip igrača nam je potreban da bismo došli tamo", rekao je Hjuz.

Najavljeno je i da će Mančester siti odigrati prijateljsku utakmicu
protiv reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata 12. novembra.

Pogledajte još