Zimska nega kože i zaštita od hladnoće

Nega kože na niskim temperaturama trebalo bi da bude intenzivnija, kako biste je zaštitili od hladnoće. Zato je dobro da koristite što više različitih tretmana koji odgovaraju vašem tipu kože i godinama. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da napravite najbolji izbor.

* Mladu i normalnu kožu negujte preventivno, dovoljno je da joj jednom mesečno pružite odgovarajući tretman u salonu ili da dva puta mesečno nanesete domaće maske. Takođe je važno da svakodnevno koristite proizvode koji su namenjeni mlađoj koži.

* Od 30. do 40. preporučuje se posebna nega i češća poseta kozmetičaru. Zreliju kožu trebalo bi negovati serijskim tretmanima koji usporavaju starenje. Osim toga, važno je da koristite adekvatne preparate za kućnu negu, koji odgovaraju vašim godinama, tipu i stanju kože.

* Koži sa aknama stručna pomoć je zaista neophodna. Akne se teško leče i što ih više zapuštate, lečenje je komplikovanije, dugotrajnije i bolnije, a oštećenje veće. Zato bi tretmani trebalo da se rade češće, a jedan od boljih je "santronik" tretman za lečenje akni koji se radi u kombinaciji sa voćnim kiselinama.

* Koža sa crvenilom je veoma osetljiva na hladnoću, pa joj je u ovo doba godine neophodan tretman stručne osobe. Tretmani se rade na normalnoj temperaturi kože, bez zagrevanja ili hlađenja. Masaža je zabranjena, posebno na delovima koji imaju naglašeno proširene kapilare. Koriste se isključivo proizvodi namenjeni osetljivoj koži sa crvenilom. Važno je da paralelno koristite preparate za negu da crvenilo ne bi prešlo u rozaceu koja se teže i duže leči.

* Umorna koža bez sjaja, žute ili blede boje obično je puna toksina, pogotovo ukoliko ste pušač. Za taj problem postoje tretmani za detoksikaciju, pomoću kojih će koža dobiti prirodnu i svežu boju i vratiti sjaj.

(old_image)

* Suva i dehidrirana koža se peruta i brže stari jer joj nedostaje vlažnost. Postoji veliki broj različitih kozmetičkih tretmana koji gotovo u potpunosti mogu da reše ovaj problem. Eliksir je tretman sa kiselinama i aromaterapijom koji izuzetno vlaži i hrani suvu kožu. Hidrolift je, takođe, dobar tretman za dubinsko hidriranje, kao i oni koji se rade na bazi hijaluronske kiseline, kolagena, aloje, algi, žen šena, žele rojala, a dobre rezultate daju i biljne ili cvetne maske. Tretman na bazi kavijara pokazao se kao posebno efikasan za regeneraciju i vlaženje suve kože.

* Kožu sa pegama i flekama, koje su nastale preko leta, najbolje je negovati u ovo doba godine. Veoma je dobar "redoks tretman" koji se radi u seriji, jer preparati koji se koriste u tretmanu izazivaju hemijsku reakciju, obrnutu od one kada koža tamni. Tako se postepeno ten ujednačava, a pege i fleke blede.

Pogledajte još