Vujošević: Trud koji igrači i ja ulažemo dobija smisao

"Jako sam zadovoljan prikazanom igrom i postignutim rezultatom. Hvala igračima jer trud koji oni i ja ulažemo dobija smisao u ovakvim situacijama", rekao je Vujošević novinarima posle utakmice u beogradskoj Areni.

Partizan je kao domaćin pobedio Budivelnik sa 76:61 u osmom kolu Grupe A Evrolige i tako ostao u igri za plasman u Top 16 fazu.

"Kada se pogleda iz ove perspektive čovek ima za čime da žali. Bilo je tu propuštenih prilika koje bi nas dovele u drugačiju situaciju. Šanse nisu prevelike, ali postoje. Igraće se još dve utakmice i kao što kaže Fidel Kastro, koji voli košarku, igraćemo do zadnjeg daha", rekao je Vujošević.

On je dodao da se promenom igrača tokom sezone pokazalo da Budivelnik ima ozbiljan budžet i da je Partizan ukrajinskoj ekipi pokazao da neke stvari ne mogu da se kupe.

"Budivelnik je kvalitetna ekipa kojoj nismo dopustili da do kraja prikaže svoj kvalitet. Oni imaju ozbiljan budžet. Jesu novi u Evroligi i drago im je što smo im možda pomogli da shvate da ipak određene stvari ne mogu da se kupe i moraju da se poštuju", istakao je trener crno-belih.

Prema njegovim rečima, Partizanu je posle povrede plejmejkera Lea Vestermana teško da nađe adekvatna rešenja u igri, ali to uspeva.

"Ta povreda se desila u najnezgodnijem momentu, u seriji odlučujućih utakmica, ali smo uspeli da nađemo rešenja i da to funkcioniše, pre svega zalaganjem ovih momaka", kazao je Vujošević.

Partizan će u sledećem kolu Evrolige u četvrtak gostovati Fenerbahčeu.

Beta

Pogledajte još