Vučić: Očekujem napad tajkuna

"Voleo bih da ne bude tih izbora, ali ne mogu da isključim tu mogućnost, Ako ih bude, na njima će biti najžešći mogući napad na SNS i mene lično, zbog promena koje smo pokrenuli u Srbiji"”, kazao je Vučić.

On je Televiziji Crne Gore rekao da bi SNS, na eventualnim vanrednim izborima, bila izložena ne samo napadima opozicije, već i brojnih tajkuna protiv kojih se trenutno vode krivični postupci.

"“Da li mislite da će Mišković i ostali tajkuni, koji su u procesu suđenje ili završetka istrage, da mirno i skrštenih ruku čekaju kraj tog suđenja ili će nešto da preduzmu. Mislim da neće sedeti skrštenih ruku već će preduzeti sve, odnosno ubaciti milione i milione evra u izbornoj kampanji protiv SNS-a i mene, odnosno protiv promena koje sprovodimo"”, naveo je Vučić.

On je kazao da je preduzimao hrabre korake kada je u pitanju politika prema Kosovu i Metohiji, unapređenje ekonomskog stanja u Srbiji i borba protiv kriminala i korupcije, uvek stavljajući u prvi plan državne, a ne partijske ili lične interese. Vučić je rekao da sve to radi u ne baš povoljnoj atmosferi, jer su Srbi, kako je naveo, majstori kritike.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije je kazao da će naredna godina biti godina teških i bolnih reformi, ali je njihova realizacija neophodna u cilju napretka čitave države.

Upitan da li će se 15-godišnice od ubistva Slavka Ćuruvije dočekati uz optužnicu protiv odgovornih za taj zločin, Vučić je rekao da je uveren da hoće. "“Došli smo do novih podataka i pomaka u istrazi. Nažalost, po onome što sada imamo u tom zločinu je učestvovala država, ali nijedan zločin ne sme ostati nerasvetljen i nekažnjen. Očekujem da će počinioci, ali i nalogodavci biti u potpunosti otkriveni"”, kazao je on.

Izvor: b92

Pogledajte još